2012-11-27 08:29:19• hírek • Póti Orsolya

Orosz Krisztina alkotásaiból nyílt kiállítás

Két héten keresztül látogatható az a képzőművészeti kiállítás, amely november 26-án nyílt az szatmárnémeti Art Caffé Kávézóban. Az érdeklődők Orosz Krisztina grafika szakos diák alkotásait tekinthetik meg.

A szatmárnémeti Nomaid Productions Szervezet által indított "Bi0-GrapH" sorozat keretében november 26-án, hétfőn újabb kiállítás nyílt "As I see it..." (Ahogy azt én látom...) címmel.

Ez alkalommal Orosz Krisztina, a Szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum XII. osztályos diákja mutatja be hét alkotását, amelyek többnyire csendéleteket, kompozíciókat ábrázolnak.

Király Gabriella grafika szakos tanárnőtől megtudtuk: az elmúlt évek során Krisztina több képzőművészeti versenyen is részt vett, voltak csoportos kiállításai is, de ez - a "Bi0-GrapH" sorozat keretében szervezett kiállítás - az első egyéni tárlata.

"Krisztinát érdeklődési köre főként a grafikai tanulmányok felé vonzza, amelyeket egy sajátos látásmóddal ötvöz és munkáin nagy hangsúlyt fektet a részletekre. Különböző technikákat használ, ilyen a ceruzarajz, akril, pasztell és a vegyes-technika" - mondta el a tanárnő a Szatmár.ro-nak.

Bár Krisztinának kiemelkedő tehetsége van a grafikában, egyetemi tanulmányait mégis textilművészet szakon szeretné folytatni, ugyanis elmondása szerint érdekli a divat, a különféle tervezési stúdiumok, valamint a kézműves-technikai munka.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: