2011-10-11 14:02:07• hírek • Póti Orsolya

Online vásárlás: nem azt kapták, amit megrendeltek

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal az elmúlt periódusban főként az elektronikai cikkeket értékesítő, illetve egyéb szolgáltatásokat kínáló online áruházakat ellenőrizte. A feltárt problémák többek között a fogyasztói jogokra vonatkozó félrevezető tájékoztatás, a helytelenül feltüntetett árak voltak.

A megyei fogyasztóvédelmi hivatal elsősorban egy nagykárolyi elektronikai, számítástechnikai termékeket, fotógépet, videókamerákat, valamint motorbiciklit és kerékpárt értékesítő online áruházat ellenőrzött egy lakossági bejelentés alapján. A vásárló által megrendelt termék (egy Electrolux gőzelszívó) ugyanis nem volt készleten, így a kereskedő más terméket küldött más áron. A háztartási gép egyébként karcoltan érkezett a megrendelőz, ezért visszaküldte azt, azonban az online bolt tulajdonosa nem akarta visszatéríteni a sütőért kifizetett összeget.

Ugyanettől a cégtől rendelt egy temesvári lakos is kávéfőzőt 1.500 lej értékben, azonban a termék nem felelt meg az elvárásnak: a termékleírásban egészen más funkciók voltak feltüntetve. A megrendelő visszaküldte a terméket, azonban ennek árát sem akarták visszatéríteni.

Emellett a fogyasztóvédelmi hivatal ellenőrei négy szatmári elektronikai cikkeket, ruhákat és cipőket, temetkezési kellékeket, valamint élelmiszereket értékesítő online boltot is ellenőrzitek, azért, hogy lássák megfelelnek-e a fogyasztóvédelmi jogszabályok előírásainak. Az egyik kereskedelmi egység bemutató oldalán nem szerepelt az, hogy megrendelő hogyan gyakorolhatja az úgynevezett elállási jogát.

Az elmúlt két hétben több panasz is érkezett a fogyasztóvédőkhöz. Az egyik fogyasztó egy termopán cég ellen tett feljelentést, ugyanis 1.600 lej értékben rendelt onnan egy bejárati ajtót, de miután a cég munkásai beállították azt, a megrendelő észrevette, hogy az nem ugyanaz a termék, amit ő kiválasztott.

Az elmúlt időszakban végzett ellenőrző akciók során a fogyasztóvédők összesen megközelítőleg 7.000 lej bírságot szabtak ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: