2020-11-19 13:24:58• hírek • Szatmár.ro

Online is kitölthető a vesztegzár ideje alatt szükséges felelősségvállalási nyilatkozat

A polgármesteri hivatal jóvoltából online is kitölthető a vesztegzár ideje alatt, otthonunk elhagyásához szükséges felelősségvállalási nyilatkozat, viszont figyelem: a dokumentumon mindenképp kell aláírásnak is szerepnie.

Ahogyan azt a polgármesteri hivatal közleménye világosan leszögezi, a kitöltött nyilatkozat csak aláírással ellátva érvényes, az online kitölthető változat csak a személyes adatok bevitelét gyorsítja meg.


Ugyanezt erősítette meg egyébként a Szatmár.ro megkeresésére a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője, Paula Gabor is, aki elmondta, a nyilatkozatot csak akkor fogadják el telefonon felmutatva, ha az érintett rendelkezik elektronikus aláírással, ellenkező esetben a dokumentumot ki kell nyomtatni.


Sokaknak azonban talán jó hír, hogy a teljesen kézzel írott változatot is elfogadják, de természetesen a papírnak ebben az esetben is tartalmaznia kell az összes szükséges adatot: vezeték- és keresztnév, születési dátum, lakcím, az utazás célpontja/ célpontjai, illetve a lakhelyelhagyás indoka, időpontja, és végezetül az aláírás. Mi több, amennyiben valaki napi szinten ugyanazt az útvonalat járja be (pl. kertészkedni megy vagy a kisállatának élelmet szerez be), elegendő az is, ha az előzetesen már kitöltött formanyomtatványon áthúzza a korábbi dátumot és átírja az aznapira - tudtuk meg a szóvivőtől.


Az online formanyomtatvány ide kattintva tölthető ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: