2008-05-27 17:27:25• hírek • Szatmar.ro

Ökológia nevelési konferencia

 Egy határon átívelő Phare program keretében háromnapos konferenciát tartottak.

Az Erdélyi Kárpát Egyesület, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőséggel és a magyarországi E-misszió Egyesülettel partnerségben ökológiai nevelési konferenciát szervezett május 23-25 között.

A konferencia egy határon átívelő Phare CBC program keretében jött létre, célja pedig az volt, hogy Szatmár-Szabolcs Bereg és Szatmár megyék közös együttműködésbe kezdhessenek az ökológiai nevelés terén. Az első napon a tanfelügyelőségek szimpóziumot szerveztek, másnap workshopot tartottak, a harmadik napon pedig a Túr folyónál tettek kirándulást.

A szimpóziumon előadást tartottak az itteni és a magyarországi tanfelügyelőségek képviselői, bemutatva a náluk használt ökológiai nevelési módszereket. Ezáltal újabb oktatási stratégiákkal és nevelési elképzelésekkel ismerkedhettek meg mindkét ország képviselői. A konferencia nem csupán a két ország közti együttműködést helyezte újabb alapokra, hanem a kapcsolatépítést is szorgalmazta. A Túr folyó menti kirándulás pedig a helyi természeti értékekből is ízelítőt nyújtott a vendégeknek.

P.A. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: