2011-02-08 21:53:16• hírek • Szatmar.ro

Nulla kettőről állt fel Románia

Alexa első góljait szerezte a válogat
Alexa első góljait szerezte a válogat

A hagyományos Ciprus Kupán Paralimniben mutatkozott be 2011-ben a román labdarúgó válogatott, amely hiába egyenlített 0-2-es állásból Ukrajna ellen, büntetőkkel elveszítette az esélyét annak, hogy szerdán döntőt játszhasson. Ennek ellenére a román B válogatott (Chivu, Tamas, Radu, Sapunaru, Torje, Marica, Niculae hiányában talán lehet így nevezni) remekül helytállt: főleg a második félidőben játszott szervezettem és motiváltan, Deac futómennyiségét valamint Gardos remek bemutatkozását pedig külön ki kell emelni.

Amint azt a román sajtó megneszelte, Razvan Lucescu a Pantilimon - Maftei, Papp, Gardos, Rat - Roman, Muresan, Alexa, Deac - Sburlea, Bucur összeállításban küldte pályára a csapatot. Ez egyben azt is jelentette, hogy Papp és Gardos révén két középső védő is egyszerre debütálhatott a nemzeti csapatban, amire 39 éve nem volt példa. Ez meg is látszott, elsősorban a második gól előtt, amikor Gusev, Devics és Milevszkij kis területen négy rövid passzal kijátszotta a teljes román védelmet, utóbbi pedig értékesítette a ziccert.

Történt mindez a 31. percben és mint említettük, ez már a második ukrán találat volt, mivel a 23. minutumban Rakickij szabadrúgásból már bevette a román kaput - kellett ehhez az is, hogy Pantilimon túlságosan a sorfal mögött helyezkedett. Az első húsz percben mellesleg semmi nem történt, azt követően azonban felgyorsultak az események. A 33. minutumban egy jobb oldali szögeltet követően Alexa elé került a labda, aki két méterről nem hibázott, majd a 44. percben egy hasonló koreográfia után ismét a Temesvár középpályása talált kapuba hasonló távolságról - miközben az ukrán védők lökést reklamáltak. A slusszpoént Devics adhatta volna meg, ám lövése a felső lécet érintve hagyta el a játékteret.

Az első félidőben ezzel együtt a Sevcsenkón kívül minden egyes sztárját (Csigrinszkij, Alijev, Timoscsuk, Mitrevszkij) a pályán tudó ukránok mutatták be a szebb focit, passzaik gyorsabbak, pontosabbak és tervszerűbbek voltak, a szünet után azonban nagyrészt Románia irányított - kivéve talán az utolsó negyed órát. Ekkor megkezdődött a cserék sora is (Zicu Bucur helyett, Silviu Ilie Roman helyett, Ganea Sburlea helyett és Apostol Muresan helyett), ám igazán említésre méltó esemény csak Zicu kapu mellé és Csigrinszkij a cél fölé tartó fejese volt.

A rendes játékidő után rögtön a büntetők következtek, ahol Jarmolenko, Timoscsuk és Rotan nem hibázott, míg Zicu és Papp lövését Sovkovszkij védeni tudta. Ezt követően Ganea és Rat hiába célzott pontosan, Pantilimon pedig hiába hárította Gusev próbálkozását, szerdán Ukrajna játssza a döntőt a Ciprust 2-0 arányban legyőző Svédországgal, míg Romániának a házigazda lesz az ellenfele.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: