2010-01-08 16:53:54• hírek • Szatmar.ro

Nincs folytatás, ha nincs változás

A jelenlegi helyzet szerint a Mikola nem folytatja tavasszal.

Nem áll valami jól a Mikola labdarúgó csapatának a szénája és elsősorban nem arra gondolunk, hogy a gárda a harmadik osztály hatodik csoportjának az utolsó előtti helyén áll. Sokkal nagyobb baj az, hogy a jelenlegi gazdasági viszonyok közepette a gárda nem indul el a tavaszi szezonban.

„Az biztos, hogy a helyi tanács nem tudja támogatni a részvételt, csak esetenként lenne képes arra, hogy csekély mértékben besegítsen. Ha nem akad támogató, akkor sajnos vissza kell lépnünk a bajnokságból", mondta Dobos Csaba elnök.

Az egyesület első számú embere azt is elmodnta, minden féle megoldásra hajlanak, amely lehetővé tenné, hogy be tudják fejezni a pontvadászatot. „Mi továbbra is nyitottak vagyunk bármire, például ha a megyei vezetés szeretné, akkor a következő bajnokságban át is adhatjuk majd a helyünket az Olimpiának, de ehhez most benn kellene maradni, amihez viszont pénz szükséges. Ezzel kapcsolatban azonban eddig senki sem keresett meg bennünket".

Az adott helyzet közepette a Mikola vezetősége nem gördítene akadályt a távozni szándékozók elé és már többen jelezték, mennének. Marius Pop és Micas Magyarországon, Molnár Ausztriában, Marian Pop pedig Olaszországban, alsóbb osztályokban, folytatná pályafutását.

Catrinel Rat a Mikola képviseletében vasárnap részt vesz Kolozsváron egy regionális megbeszélésen, ahol a régió az első három osztályban szereplő csapainak a képviselői foltatnak megbeszélést. Ennek következtében komoly változások is bekövetkezhetnek akár még a tabellán is, hisz több csapat is hasonló gondokkal küszködik, mint a szatmáriak.

Dobos szerint, bár a tabellán elfoglalt helyezés nem túl szívderítő, némi anyagi támogatással ki lehetne harcolni a bennmaradást: „Több játékossal is beszéltünk már, akik jönnének a Turulhoz, de amíg nincsen biztos anyagi háttér, a bizonytalanra ők sem jönnek".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: