2018-10-04 09:54:21• hírek • Szatmar.ro

Nem feltartott kézzel lép pályára a Vidi a legnehezebb meccsén

Az Európa-liga csoportkör legnehezebbnek ígérkező mérkőzése vár csütörtökön a Vidi FC labdarúgócsapatára, amely a Chelsea vendégeként lép pályára a második fordulóban.

A fehérváriaknak másfél héttel ezelőtt a Magyar Kupában sikerült lezárniuk ötmérkőzéses nyeretlenségi sorozatukat, amelynek utolsó felvonása az El-csoportkör első fordulójában, a BATE-től elszenvedett 2-0-s hazai vereség volt. A szezon 19. tétmérkőzésére készülő Vidi három legutóbbi fellépésén győzelmet aratott, bár a harmadosztályú Cigánd elleni kupatalálkozó, majd a Mezőkövesd és a Diósgyőr elleni bajnoki összecsapások aligha jelenthetnek kiindulási alapot egy olyan sztárcsapattal szemben, mint a Chelsea.


Az angol együttes legutóbbi El-találkozója - a PAOK otthonában aratott 1-0-ás siker - óta egyszer nyert és két döntetlent játszott. A Premier League-ben öt győzelmet követően idegenben nem bírt a West Hammel (0-0), majd szombaton otthon a Liverpoollal (1-1), utóbbit azonban a ligakupában legyűrte vendégként 2-1-re. 


A fehérváriakhoz képest a szezont egy hónappal később kezdő Chelsea-nek a csütörtöki lesz a 11. tétmérkőzése. A londoniak kezdésként az angol Szuperkupáért vívott összecsapáson 2-0-ra kikaptak a Manchester Citytől, azóta viszont nem szenvedtek vereséget, hét győzelem mellett két döntetlenjük van. A Vidi mérlege: hét győzelem, nyolc döntetlen és három vereség.


Marko Nikolic vezetőedző azt ígéri, hogy a Vidi FC jó mentalitással és nem feltartott kézzel lép pályára: „Élvezni akarjuk a mérkőzést, hiszen a világ tíz legjobb csapata közé tartozó Chelsea lesz az ellenfelünk" - jelentette ki a Stamford Bridge-en tartott szerdai sajtótájékoztatóján a székesfehérváriak szerb trénere, aki hozzátette, nem ők a favoritok, legjobbjukat kell nyújtaniuk, hogy megmutassák, nem véletlenül jutottak el a csoportkörig.  


A tréner emlékeztetett arra, hogy a magyar futball nagy ünnepe lesz a találkozó, hiszen hat éve nem volt lehetősége egyetlen magyar csapatnak sem európai kupasorozat főtábláján szerepelni, pláne nem egy olyan nagy klub ellen, mint a Chelsea.   


Marko Nikolic kérdésre elmondta: az angoloknál játszó belga Eden Hazard a világ egyik legjobb játékosa, de nem biztos benne, hogy pályára fog lépni ellenük, ami halvány esélyt jelenthet számukra.


Az ellenfél edzőjével, az olasz Maurizio Sarrival kapcsolatban megjegyezte, hogy az egyik legjobb szakember jelenleg, ráadásul egyik kedvenc, így nagy öröm lesz ellene meccselni.  


Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland 13 évvel ezelőtt, a belga Anderlechtben első mérkőzését éppen a londoni Kékek ellen játszotta a Bajnokok Ligájában. A rutinos hátvéd szerint az angolok nemcsak a csütörtöki találkozónak, hanem az egész sorozatnak a favoritjai. Rámutatott, hogy a Vidivel az elmúlt években többször is bizonyították, nagyon kellemetlen ellenfelei lehetnek a náluk magasabban ragsorolt csapatoknak is.


"Nem azért jöttünk, hogy nézelődjünk, bizonyítani szeretnénk, hogy nem a véletlen műve az eddigi szereplésünk" - fogalmazott juhász, egyúttal fontosnak nevezte, hogy a maximumot nyújtsák és egy pillanatra se lankadjon a figyelmük, mert "annak nagy ára lehet".


Maurizio Sarri vezetőedző abban reménykedik, hogy a Chelsea jól játszik és győz a vendég Vidi FC ellen.  Az olasz tréner a londoni klub edzőközpontjában tartott szerdai sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a Vidi jól játszott első meccsén a csoportban, ezért maximális koncentrációra lesz szükségük ahhoz, hogy jó eredményt érjenek el. 


Kérdésre kiemelte, komolyan veszik az Európa-ligát, fontos számukra a második számú európai kupasorozat, amelyben 2013 óta nem szerepeltek, akkor azonban győzni tudtak.  


Sarri megjegyezte: a Liverpool elleni, hétközi kupatalálkozó és a hétvégi bajnoki sokat kivett a játékosokból mind mentális, mind fizikai értelemben. Hozzátette: előfordulhat, hogy akár hat-hét játékost is pihentetni fog a legutóbbi kezdőhöz képest, de csak a meccs előtt dönt az összeállításról.  A Chelsea angol válogatott középpályása, Ross Barkley azt mondta, számukra minden találkozó egyformán fontos, minden ellenfél ellen maximális koncentrációval készülnek, így lesz ez a magyar bajnok ellen is.  


"Nagyszerű lenne megnyerni az Európa-ligát" - fogalmazott, hozzátéve: hisz benne, hogy képesek rá, bár kiváló csapatok vannak a sorozatban. A K csoportban a Kádár Tamást foglalkoztató Dinamo Kijev idegenben, míg Kleinheisler László csapata, a kazah Asztana otthon lép pályára. 


A Rosenborghoz látogat Gulácsi Péter együttese, az RB Leipzig, a magyar játékos - aki a Bundesligában rendre kezdő - a főtábla első felvonásán a kispadon kapott helyet, s az idényben együttese hét El-meccsén mindössze egyszer lépett pályára.  


Szántó Tamásra térdsérülése miatt eddig nem számíthatott a Rapid Wien, amely a Glasgow Rangersnél vendégeskedik. A Celtic Glasgow csapatát fogadó Salzburg első csapatában bajnoki és nemzetközi kupamérkőzésen sem kapott lehetőséget még a szezonban Szoboszlai Dominik.

 

Európa Liga, csoportkör, 2. forduló:
    L csoport:

Chelsea (angol)-Vidi FC 21.00
BATE Boriszov (fehérorosz)-PAOK (görög) 21.00
    Az állás: 1. BATE 3 pont (2-0), 2. Chelsea 3 (1-0), 3. PAOK 0 (0-1), 4. Vidi 0 (0-2)
    A csoport:
FC Zürich (svájci)-Ludogorec (bolgár) 18.55
Bayer Leverkusen (német)-AEK Larnaca (ciprusi) 18.55
    Az állás: 1. Leverkusen 3 (3-2), 2. Zürich 3 (1-0), 3. Ludogorec 0 (2-3), 4. Larnaca 0 (0-1)
    B csoport:
Salzburg (osztrák)-Celtic Glasgow (skót) 19.55
Rosenborg (norvég)-Leipzig (német) 19.55
    Az állás: 1. Salzburg 3 (3-2), 2. Celtic 3 (1-0), 3. Leipzig 0 (2-3), 4. Rosenborg 0 (0-1)
    C csoport:
Zenit (orosz)-Slavia Praha (cseh) 19.55
Girondins Bordeaux (francia)-FC Köbenhavn (dán) 19.55
    Az állás: 1. Slavia Praha 3 (1-0), 2. Köbenhavn és Zenit 1 (1-1), 4. Bordeaux 0 (0-1)
    D csoport:
RSC Anderlecht (belga)-Dinamo Zagreb (horvát) 19.55
Fenerbahce (török)-Spartak Trnava (szlovák) 19.55
    Az állás: 1. Dinamo Zagreb 3 (4-1), 2. Spartak Trnava 3 (1-0), 3. Anderlecht 0 (0-1), 4. Fenerbahce 0 (1-4)
    E csoport:
Qarabag (azeri)-Arsenal (angol) 19.55
Vorszkla (ukrán)-Sporting Lisboa (portugál) 19.55
    Az állás: 1. Arsenal 3 (4-2), 2. Sporting 3 (2-0), 3. Vorszkla 0 (2-4), 4. Qarabag 0 (0-2)
    F csoport:
AC Milan (olasz)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 19.55
Real Betis (spanyol)-Dudelange (luxemburgi) 18955
    Az állás: 1. Milan 3 (1-0), 2. Betis és Olimpiakosz 1 (0-0), 4. Dudelange 0 (0-1)
    G csoport:
Glasgow Rangers (skót)-Rapid Wien (osztrák) 22.00
Szpartak Moszkva (orosz)-Villarreal (spanyol) 22.00
    Az állás: 1. Rapid 3 (2-0), 2. Glasgow és Villarreal 1 (2-2), 4. Szpartak Moszkva 0 (0-2)
    H csoport:
Eintracht Frankfurt (német)-Lazio (olasz) 22.00
Apollon (ciprusi)-Olympique Marseille (francia) 22.00
    Az állás: 1. Frankfurt és Lazio 3 (2-1), 3. Apollon és Marseille 0 (1-2)
    I csoport:
Sarpsborg (norvég)-Genk (belga) 22.00
Malmö (svéd)-Besiktas (török) 22.00
    Az állás: 1. Besiktas 3 (3-1), 2. Genk 3 (2-0), 3. Sarpsborg 0 (1-3), 4. Malmö 0 (0-2)
    J csoport:
Standard Liege (belga)-Akhisar (török) 22.00
Krasznodar (orosz)-Sevilla (spanyol) 22.00
    Az állás: 1. Sevilla 3 (5-1), 2. Krasznodar 3 (1-0), 3. Akhisar 0 (0-1), 4. Standard 0 (1-5)
    K csoport:
Asztana (kazah)-Rennes (francia) 16.50
Jablonec (cseh)-Dinamo Kijev (ukrán) 21.00
    Az állás: 1. Rennes 3 (2-1), 2. Asztana és Dinamo Kijev 1 (2-2), 4. Jablonec 0 (1-2)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: