2021-11-01 12:31:56• hírek • Bede Emőke

Napi 12 órában várják a lakosságot a Szatmár megyei oltóközpontok

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala

November 1-től a szatmári, nagykárolyi és avasfelsőfalui oltóközpontok naponta – hétköznapokon és hétvégén egyaránt – 8 és 20 óra között várják az oltásra jelentkezőket, annak érdekében pedig, hogy a megye délkeleti felén élők is könnyebben hozzáférjenek a vakcinához, e héten vélhetően Tasnádon is megnyitnak egy oltóközpontot – tájékoztatta híroldalunkat nemrégiben a prefektusi hivatal.

Újdonságnak számít továbbá az is, hogy ettől a héttől kezdve már nem csak a háziorvosi rendelőkben és a petei határátkelőnél lehet igényelni a Johnson&Johnson által gyártott egydózisú vakcinát, hanem már Szatmárnémetiben, az Avram Iancu Általános Iskola tornatermében (telefon: 0747177384), Nagykárolyban, a Iuliu Maniu Iskolaközpontnál (0747177480), illetve Avasfelsőfaluban, a Városi Kórháznál is (0722407731), de természetesen a petei átkelőnél kialakított oltóközpontban sem szűnik meg a munka. A reggel 8 és este 10 óra között nyitva tartó helyszínen továbbra is az egydózisú vakcinát alkalmazzák (telefon: 0725259684).


A mobil oltóközpontok ismét járják a megyét


A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal tájékoztatása szerint a közegészségügyi igazgatóság ismét útjára indította a mobil oltócsapatokat is. Október 29-én, pénteken Tasnádszántón, Szaniszlón és Apában zajlott a lakosság immunizációja, hétfőn pedig Halmiban és Nagytarnán folytatódik az akció. Arról, hogy a hét többi napján mely községekbe szállnak ki a csapatok, hétfőn születik döntés a polgármesteri hivataloktól érkezett kérések mérlegelése nyomán.


A mobil oltóegységek adta lehetőséggel nem csupán azok élhetnek, akik a harmadik, ún. booster dózist igényelnék, hanem azok is, akik első alkalommal döntenek a koronavírus elleni vakcina mellett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: