2009-09-14 13:44:27• hírek • Parajdi Andrea

Munkabaleset: liftaknába szorult egy szerelő

Tíz centiméteren múlott egy 32 éves férfi élete, aki hétfő délelőtt egy munkabaleset következtében beszorult egy liftaknába, közvetlenül a felvonó alá. A mentőegységek közösen együttműködve másfél óra után tudták kiszabadítani a férfit.

A Transilvania sugárút elején, a Szatmárnémeti Adóhivatal szomszédságában lévő T8 számmal jelzett, nyolc emeletes tömbházban szeptember 14-én, hétfő délelőtt a lift beszerelésén dolgozott három szakember. Ketten az emeleten voltak, míg közülük egy szakmunkás a liftakna mélyén látta el a szükséges feladatokat. Jelenleg még ismeretlen okok miatt egyszer csak szakaszosan zuhanni kezdett a felvonó, beszorítva maga alá a 32 éves Silaghi Cristiánt. Munkatársai 11:03 perckor riasztották a mentőegységeket.

A szerencsétlenül járt fiatalember fölött úgy állt meg a lift, hogy az még talált magának egy szűkös helyet, ahol elfért. -Alig tíz centiméteren múlott a férfi élete, ha ennyivel tovább zuhan a liftfülke akkor nagy valószínűséggel csak holtan tudtuk volna kiemelni - nyilatkozta a mentési akció befejeztével Salajan Vasile, a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkatársa.

A férfi kiszabadításában közösen vettek részt a tűzoltók, a mentőszolgálat, a csendőrség, a rendőrség és a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkatársai. A felvonót egy vastag lánccal rögzítették a tömbház első emeleti lépcsőkorlátjához, majd így próbálták megemelni a fülkét. Miután felhúzták, leengedtek egy létrát, amin a férfi kimászhatott. Az aknába szorult fiatalember mindvégig teljes lélekjelenlétet tanúsított, így állandó jelleggel a mentőegységek segítségére volt.

Másfél órás mentési folyamat után a mentőszolgálat munkatársai elszállították a sokkhatás alatt lévő férfit, akinek nagy szerencséje volt, hogy fizikai sérülések nélkül megúszta a balesetet. Ezután a rendőrség hozzálátott a baleset körülményeinek tisztázásához, hogy kiderítsék mi okozta a fülke zuhanását és hogy van-e az esetnek felelőse.


Tíz centiméteren múlott egy 32 éves férfi élete, aki hétfő délelőtt egy munkabaleset következtében beszorult egy liftaknába
Másfél órás mentési akció után sikerült kiszabadítani a liftaknába szorult férfit


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: