2020-08-13 08:34:03• hírek • Szatmár.ro

Minden megvásárolt kilométerrel az autizmussal diagnosztizált gyermekek kezelését támogathatod

Márk-Nagy János, az Erdélyi Kárpát Egyesület szatmárnémeti szervezetének vezetője is úgy döntött futó nagykövet lesz, azaz benevez arra a szeptember 19–20. között megszervezésre kerülő ultramaratonra, melynek célja, hogy a versenyzők lefutott kilométereit „megvásárló” személyek támogassák az autizmussal diagnosztizált gyermekek kezelését és fejlesztését.

Vásárolj te is kilométert, Márk-Nagy János lefutja azt, a pénz pedig jó helyre kerül. Röviden ennyiről szól az a történet, melynek a szatmári EKE vezetője is részese lesz, hiszen ő is vállalta, hogy futó nagykövete lesz mindazoknak, akik támogatnák a konstancai Fekete Tenger Autista Központ munkáját.

Az országos szintű kezdeményezés alapötlete, hogy a benevezett nagykövetek lefutott kilométereit jelképesen megvásárolhassák azok, akik támogatnák az autista-központ törekvéseit. A futó nagykövetek célja, hogy a 24 órás maraton során legalább 100 kilométert lefussanak, így a kilométerenkénti 10 lejes adományok révén, fejenként legalább 1000 lejt összegyűjtsenek.



Márk-Nagy János alig néhány napja kezdte el a saját lefutásra váró kilométerei „árusítását”, s máris mintegy 90 kilométer kelt el, viszont az adománygyűjtés egész hónapon át tart, így bárki, aki még nem tette meg, támogathatja a jótékony kezdeményezést. Méghozzá IDE kattintva!

A kezdeményezéshez nem csak támogatóként, de futóként is lehet még csatlakozni.

Tudni kell továbbá azt is, hogy a maratont bárhol teljesíteni lehet, hiszen a verseny teljesítéséhez, nincs másra szükség, mint a futásra elengedő helyre és a megtett távot regisztráló GPS-applikációra, melynek eredményeit aztán a résztvevő elküldheti a szervezőknek.

Mivel Szatmár megyéből többen is vállalták a futó nagykövetséggel járó feladatokat, Márk-Nagy János szerkesztőségünknek elmondta, az is könnyen előfordulhat, hogy a maraton napján egy közös futást fognak majd szervezni, jó idő esetén a természetben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: