2011-02-07 12:35:19• hírek • Szatmar.ro

Megszázszorozta Traoré árát a CFR

Pont került a „vajon elhagyja-e Traoré a CFR-t" című szappanopera végére. A kérdésre a válasz pedig az, hogy igen. A kolozsvári együttes vasárnap éjszaka saját honlapján jelentette be, hogy az elefántcsontparti ék az orosz Kuban Krasznodar együtteséhez szerződött.

A 21. születésnapját márciusban betöltő támadóért öt millió eurót fizet a Kuban, amelynek edzője remekül ismeri a futballistát, hisz az oroszok szakmai munkáját Dan Petrescu irányítja. A hírek szerint fél millió euró lesz Traoré évi fizetése, és 2015-ig kötelezte el magát új klubjához.

Traoré 2008 januárjában érkezett a kolozsvári együtteshez, a vasutasok akkor mintegy 50.000 eurót fizettek a Stade d'Abidjan csapatának. Az azóta eltelt időben Traoré 44 bajnokin 14 gólt szerzett a vasutasok színeiben, 13 európai kupameccsen pedig 4 alkalommal volt eredményes. Az idei szezonban a román bajnok már harmadik alapemberét adta el jó pénzért: augusztusban a Schalke három millió eurót fizetett Ciprian Deacért, januárban pedig a Galatasaray két milliót Emmanuel Culioért.

Könnyen lehet azonban, hogy Krasznodarban köt ki az a játékos is, akivel a CFR Traorét pótolni szerette volna. Aluisio Chaves Ribeiro Moraes Juniorért, azaz Moraes Juniorért ugyanis 1,5 millió eurót ígért az FK Krasznodar (amely nem keverendő össze a Kubannal), a Beszterce pedig hajlik brazil csatára eladására.


Traoréért és Deacért nyolc millió eurót kapott a CFR
Traoréért és Deacért nyolc millió eurót kapott a CFR


A két krasznodari gárda mellesleg a tavaly egyaránt az orosz második osztályban vitézkedett, és mindketten feljutottak az élvonalba, annak ellenére, hogy míg a Kuban megnyerte a pontvadászatot, az FK csak ötödik lett. Ám mivel a tavaly a kilencedik helyen végzett Szaturn Ramenszkoje pénzügyi nehézségek miatt nem tudta vállalni az élvonalbeli szereplést, így az FK Krasznodar is feljuthatott, „átugorva" a harmadik helyen végzett Nyizsnyij Novgorodot és a negyedik Kamazt.

Így hát az orosz Premjer-lígtől a Szaturn mellett az Alanyija Vlagyikavkaz és a Szibir Novoszibirszk búcsúzott el az előző szezonban, a márciusban rajtoló új idényben pedig a Kuban Krasznodar, a Volga Nyizsnyij Novgorod (soraiban a magyar Gaál Miklóssal) és az FK Kraszndoar mutatkozhat be a legjobban között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: