2009-09-21 13:52:57• hírek • Parajdi Andrea

Megszabadulnak az útvállalattól

Mint részvénycsomag fogják értékesíteni a Megyei Útvállalatot - hosszas témafeszegetés után a megyei tanácsosok keddi ülésükön elfogadták az erről szóló határozatot.

Legalább hét éve már, hogy privatizálni akarja a Szatmár Megyei Tanács a hozzá tartozó Megyei Utak Rt.-t, ugyanis miután a kétezres évek elején egy új törvény megszabta, hogy a megyében zajló útmodernizálási munkálatokat tenderezés nélkül a Megyei Tanács senkinek sem adhatja oda, azóta az útvállalat rendszerint alulmarad a közbeszerzéseken.

Mivel a vállalatnak egyre kevesebb munkája volt az évek folyamán egyre több adósságot halmozott fel, így idén tavasszal csődeljárás indult ellene, ami súlyosbított a helyzeten, és mihamarabbi megoldást sürgetett.

Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke elmondta a csődbiztossal egyeztetve megpróbálták a legjobb megoldást megtalálni a vállalat megmentésére.

- Két lehetőség volt: vagy felszámoljuk a céget, vagy egy átszervezés útján megmentjük azt. Az utóbbi variációt választottuk, amelynek értelmében mint részvénycsomag fogjuk értékesíteni a céget -tájékoztat Csehi.

Mint mondja a vállalt azt már bizonyította, hogy nem képes önállóan talpon maradni, csak akkor lehet életképes ha jön egy magánbefektető aki kezébe veszi az irányítást.

-Egy olyan befektetőnek adnánk el a részvénycsomagot, aki korszerű gépekkel szerelné fel a vállalatot, és úgy helyreállítaná a céget, hogy az képes legyen munkálatokat nyerni - mondta a tanácselnök. Az elképzelést végül megszavazták a tanács tagjai.


Mint részvénycsomag fogják értékesíteni a Megyei Útvállalatot.
Mint részvénycsomag fogják értékesíteni a Megyei Útvállalatot


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: