2007-05-07 10:43:02• hírek • Tamás Jakab

Megnyitották a fesztivált

2007kultura_tavasza_nagykarolyban1A Kultúra Tavasza Nagykárolyban című fesztivál szervezői hagyományteremtést remélnek.

Május 6-án, 17 órakor hivatalosan is kezdetét vette a Kultúra Tavasza Nagykárolyban című rendezvénysorozat, melynek keretében a hét szinte minden napjára ígérnek színes programokat. 


A megnyitón jelen volt Nagykároly alpolgármestere, Adrian Micovschi, aki szerint a hivatal minden olyan jellegű kezdeményezést támogat, ami a helyi kulturális élet fellendítésére szolgál.

A rendezvénysorozat a Polgármesteri Hivatal és a Nagykárolyi Művelődési Ház közös szervezésében valósul meg, informálta az egybegyűlteket Georgescu Bogdan igazgató. A fesztivál első programja egy kiállítás volt, melyet a Provinciart művészeinek alkotásaiból rendeztek.

A megnyitón egy másik kérdés is felmerült, mégpedig arra, hogy a Nagykárolyi Városi Színház felvegye a Karácsonyi Péter nevet. A cél megvalósítása érdekében minden látogató támogathatta aláírásával az előbb említett kezdeményezést.

Ma délután 4 órától történelmi városnézésre kerül sor Hágó Attila Nándor vezetésével, majd ezt követően 6 órától a Collegium Régizene Együttes ad koncertet a Városi Színházban. A szervezők remélik, hogy színes, változatos és érdekes lesz a rendezvénysorozat.


2007kultura_tavasza_nagykarolyban2
   

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: