2008-10-18 15:04:45• hírek • Szatmar.ro

Meggyőző kolozsvári győzelem

A címvédő Kolozsvári CFR bajnokhoz méltó magabiztos, jó játékkal verte meg a listavezető Dinamót, amely Lobontnak köszenheti, hogy nem szaladt bele egy nagyobb vereségbe. A tenger partján elsüllyedt a Steaua.

A román labdarúgó élvonal 11. fordulójának első, pénteki játéknapján két rangadót is játszottak. Kronológiai sorrendben haladva az első összecsapáson a hatodik helyen lévő, odahaza mindenkire veszélyes Otelul Galati a Steauát fogadta. A mérkőzés hazai fölénnyel kezdődött, amit a vendégek negyed óra elteltével tudtak csak kiegyenlíteni. Ezt követően a 19. percben alakult ki az első veszélyesebb szituáció, de a hazai kapus, ha némi nehezségek árán, de megoldotta a Thiago lövése által okozott problémát. Négy perccel később a másik kapunál Zapata már nem járt szerencsével: Pena rövid sarokra tartó, védhető lövését nem tudta hárítani a kolumbiai portás, így vezetést szerzett a Galati. Ezt követőn vissza is álltak 10 emberrel védekezni, de a Steaua nem tudott komoly helyzetet kialakítani, csak a félidő utolsó pillanataiban.

 

A második félidő egy Radoi-kapufával kezdődött, majd egy Semedo-helyzettel folytatódott, ám ezzel a vendégek el is lőttek a puskaporukat a foggal-körömmel védekező hazaiak ellen. Lacatus két offenzív játékossal próbált lendíteni csapata szekerén, Pedriel és Ionescu ezúttal be is mutatkozhattak tehát a Steaua színeiben, mindezt a bajnokság negyedénél. Nem csoda tehát, hogy gólt ismét a hazaiak szereztek, ismét Zapata hibáját követően: a kapus Pena nem túl erős lövését Tanasa elé ütötte, aki közelről nem hibázott. A történelmi hűség kedvéért meg kell még említeni, hogy a gól előtt a Steaua közel állt az egyenlítéshez, de Ov. Petre a kapufát találta csak el. A mérkőzés végén a Ogararu összetűzésben került csapata szurkolóival, mert az Ajax kölcsönjátékosa több, a játékosokat bíráló transzparenst leszedett a kerítésről.

A forduló "igazi" rangadóján a bajnoki címvédő CFR a listavezető Dinamót fogadta. A remek ütemű, lüktető mérkőzésen a hazaiak a római játékukat produkálták, rengeteg helyzetet kialakítottak, Lobont szobrának a talapzatát kezdhetik is faragni a Dinamo székház előtt az esti teljesítményét követően. A válogatott kapusa az első percekben már két bravúrt volt kénytelen bemutatni, a hátralévő időben pedig még legalább négy szituációban mentett bravúrosan. Amennyiben pedig verve volt, akkor előbb Cristea, majd Danciulescu mentett a gólvonalról, vagy pedig, további három esetben, a hazaiak lövése centikkel elkerülte a kapuját. A Dinamo? Amíg Bratu a pályán volt, addig jelentett némi veszélyt Stancioiu kapujára, de miután a 29. percben sérülés miatt elhagyta a pályát, mintha a teljes támadósor vele együtt bevonult volna az öltözőbe. A listavezető egyedüli veszélyes kapuralövése Tamas 40 méteres bombája volt a 60. percben. Ezen kívül mindössze három veszélyesebb távoli lövést jegyeznek majd a krónikák bukaresti részről, de sem Tamas, sem Ropotan két kísérleténél Stancioiunak nem kell beavatkoznia. A túloldalon Dubarbier volt a legaktívabb, de hol centikkel mellé lőtt, hol nem tudott túljárni a remeklő Lobont eszén. Rajta kívül Trica, Culio és Kone is több alkalommal is gólt szerezhettek volna. Ez végül Konénak jött össze: a burkina-fasói válogatott a 41. percben Perreira lövésébe lépett bele nagyon okosan, a másik irányba elinduló Lobont tehetelen volt. A teljesen megérdemelt siker után a CFR-nek 6 pont a hátrány a péntek esti ellenfeléhez képest, aki, veresége ellenére is, marad a tabella élén.

A büntetőt is hibázó Buzau hazai pályán szenvedett vereséget az Otopeni ellen, így 11 mérkőzést követően továbbra is egy ponttal áll a tabella utolsó helyén..

Eredmények:

Otelul Galati - Steaua 2-0
gólok: Pena (23.), Tanasa (83.)

Buzau - Otopeni 0-1
gól: Constantin (74.)

Kolozsvári CFR - Dinamo 1-0
gól: Kone (41.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: