2007-05-14 11:17:45• hírek • Szatmar.ro

Megalakult a Szárazberki MIK

berek2k Szárazberken ifjúsági szervezetet alakítottak a helyi fiatalok. 

berek2

 

Új ifjúsági szervezet alakult Szatmár megyében. Vasárnap délután Szárazberken 24 helyi fiatal, valamint a helyi és a szatmárnémeti RMDSZ képviselőinek jelenlététben megalakult a Szárazberki Magyar Ifjúsági Kezdeményezés. Az alakuló ülésen jelen volt a helyi református lelkipásztor, Nt. Ilonczay Zsombor is jelen volt, aki Isten áldását kérte a fiatalok munkájára, és kihangsúlyozta: nagy szerepe van a fiatalságnak a kultúra és az identitás megőrzésében, ezért nem mindegy, milyen tevékenységet fejt majd ki a most megalakult szervezet.

A gyűlésen megválasztásra került a szervezet vezetősége is: a következő két évben az elnöki teendőket Halinda Zsolt látja majd el, az alelnök Aranyosi Norbert, míg a titkár Szilágyi Edina lett.

A megválasztott elnök elmondása szerint a legfontosabb teendőinek a helyi fiatalok összefogását, a rendezvények, kulturális programok iránti érdeklődés felkeltését, valamint az RMDSZ életében való aktívabb részvételt tartja.  A  megalakulást követően a futballpályán  folytatódott a program, ahol  a szatmárnémeti MIK és RMDSZ közös csapata a helyi MIK csapatával mérte össze tudását.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: