2013-01-27 12:31:09• hírek • Szatmár.ro

Maraton: 24 óra, 12360 perc és alig 40 személy

„Rá kellett jönnöm, hogy a Felolvasó Maratonnak nincsen létjogosultsága - vagy csak ebben formában - Szatmárnémetiben" - összegezte Őri-Pákay Franciska szervező véleményét az RMDSZ és a SZMIT másodízben megrendezett maratonját követően.

A huszonnégy óra alatt összesen alig 40 személy olvasott fel dalszöveget. „Ha a résztvevők számához hozzáadjuk, hogy Szatmárnémeti magyar lakossága körülbelül harmincezer személy, akkor komoly kétségek merülhetnek fel bennem aziránt, hogy szükséges-e a rendezvény" - mutatott rá egy okára a maraton sikertelenségének.

Azt is hozzátette, hogy mesélhetnének hatalmas érdeklődést, ahogy sokszor teszik mások kulturális rendezvényeknél, de a valóságon az sem változtatna. A valóság pedig az, hogy az ifjúság vetette be magát, és mentette meg a rendezvényt a végzetes kudarctól.

Ők, tizenöten, összesen 12360 percen keresztül olvastak fel egymásnak dalszövegeket vagy hallgatták azokat. Minden dalszöveg előadóját és címét felírták egy cetlire, s azt feltűzték egy táblára, így a huszonnégy óra végén már egymás hegyén-hátán álltak a cetlik.

Voltak népszerűbb előadók, de olyanok olvasni vágyók is érkeztek, akik ragaszkodtak a tavaly megszokott versekhez.



„Köszönöm azoknak, akik képesek voltak arra, hogy az otthoni fotel kényelmét elhagyják pár vers vagy dal erejéig, de igazán nagy köszönet a SZAMEDT és a SZMIT fiataljait illeti, akik végigolvasták a huszonnégy órát" - fejezte ki köszönetét Őri-Pákay Franciska. Majd hozzátette, hogy kielemzik a szervezési hibákat - ahogy azt majd a rossz szájak is megteszik -, s ha úgy ítélik meg, hogy érdemes egy újabb ilyen kísérletbe belevágni, akkor megteszik. Összehasonlításképpen rámutatott arra, hogy a pár nappal korábban Marosvásárhelyen lezajlott maratonon 150 személy olvasott fel verseket, novellákat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: