2008-01-23 17:52:50• hírek • Szatmar.ro

Már nyáron elkezdődhet a beruházás

 Egy spanyol cég vállalja fel a mélygarázsok kiépítésének munkálatait.

A mélygarázsok építése már régóta foglalkoztatja a város vezetőségét, hiszen egyre nehezebb a központban parkolóhelyet találni.

 

A város költségvetéséből nem jut egy ilyen nagyszabású beruházásra, viszont egy spanyol szakértelemmel rendelkező cég elvállalná a kivitelezést. – tudtuk meg  Ilyés Gyulától, Szatmárnémeti polgármesterétől a szerda délben tartott sajtótájékoztatón.

A város vezetősége és a spanyol csapat között már lezajlott egy hosszabb egyeztetés, ahol a szerződés részleteiről, a munkálatok koncepciójáról és a működtetési elképzelésekről is szó esett..

Szatmárnémetiben két mélygarázs létrehozását tervezik, egyet a régi és egy másikat az új központban. A garázs kétszintes, és körülbelül 600 férőhelyes lenne, amelynek a működését hosszú évekig a beruházó cég végezné. A parkolóhelyek egy részének használati jogát véglegesen eladnák a környéken lévő cégeknek, bankoknak, hoteleknek, másik része viszont közparkolóként működne meghatározott tarifákkal.

-Ez egy nagyon fontos momentum, hogy sikerült felkelteni egy olyan beruházó cég érdeklődését, aki ilyen területen szaktekintéllyel rendelkezik- nyilatkozta a Szatmár.ro-nak a polgármester. Még nagyon sok lépés van hátra, és csupán azok kidolgozása után lehet konkrétumokról beszélni, most csak az a lényeg, hogy van aki elvégezze a munkálatokat. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: