2019-08-05 12:21:19• hírek • Bede Emőke/MTI

Madárriasztó hangágyúval veszik fel a harcot a varjakkal

Fotó: Szatmár.ro archívum
Fotó: Szatmár.ro archívum

Augusztus 5-től kezdődően folytatjuk a varjak elriasztását a Kossuth-kertből, ezért a következő két hétben a létesítmény esténként 20 óra 30 perctől zárva lesz – adta hírül hétfőn a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

Szatmárnémetiben már több évtizede próbálkoznak azzal, hogy a város parkjaiból kiebrudalják a varjakat, a madarak ürüléke ugyanis alkalmatlanná teszi a közterületeket a rendeltetésszerű használatra. Volt, hogy tűzoltók bevonásával vízsugárral verték le a fák koronájába rakott varjúfészkeket, tavaly pedig a Szatmár megyei Vadászok és Sporthorgászok Egyesülete sgeítségével próbálták meg kisebb-nagyobb sikerrel kilőni a madarakat.


Szabó D. Zoltán biológus, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem oktatója korábban az MTI-nek elmondta: a vetési varjú elsősorban azért élvez bizonyos fokú védettséget Romániában, mert fészkében olyan védett madarak is költenek, amelyek nem raknak fészket. A biológus szerint a szatmárnémetihez hasonló vadászakciók aligha mentesíthetik a városokat a varjaktól, amelyek azokat a helyeket keresik, ahol könnyen élelemhez jutnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: