2011-06-07 13:56:50• hírek • Póti Orsolya

Lopott gépjárműveket foglaltak le

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai négy lopott gépjárművet foglaltak le a hétfői nap folyamán. Ezek közül háromra Avasfelsőfaluban bukkantak rá, míg egy másikra a Petei Határátkelőnél.

Június 6-án az avasfelsőfalui határrendészek ellenőrző akciót hajtottak végre, melynek során több lopottnak nyilvánított gépjárműre bukkantak. Délelőtt 9 órakor a 19-es országúton egy DAF márkájú billenős tehergépkocsit állítottak meg a határrendészet munkatársai ellenőrzés végett. A sofőr, a 36 éves E. Iosif saját dokumentumai mellett felmutatta a gépjármű iratait is. Kiderült, hogy a teherautó 2008-tól lopottnak van nyilvánítva Olaszországban.

Egy másik csapat az avasfelsőfalui határrendészektől 10 óra előtt kevéssel állított meg egy másik billenős tehergépkocsit Sambra Oilor környékén. A gépjárművet a 35 éves V. Bálint irányította. A dokumentumok ellenőrzését követően kiderült: a gépjármű 2008 júliusától lopottnak van nyilvánítva.

Ugyanennek az akciónak keretében 11 óra körül, Bixad környékén egy Caterpillar márkájú markológépre  figyeltek fel a határrendészek. A gépet a 42 éves R. Ferenc vezette, aki nem tudta felmutatni a gép dokumentumait. A határrendészek kiderítették, hogy ezt a gépjárművet is lopottnak nyilvánították.

Mindhárom esetben eljárást indítottak el a hatóság emberei, az összesen 120.000 euró értékű gépjárműveket pedig az Avasfelsőfalui Határrendészeti Felügyelőség területére szállították.

A Petei Határátkelőnél hétfőről keddre virradó éjszaka a 28 éves B. Ciprian besztercei lakos jelentkezett az országból való eltávozásra. A fiatal férfi egy Mercedes Benz típusú gépjárműt vezetett, melyben a 26 C. Marcel Cosmin is utazott. A rutinellenőrzéskor mindketten felmutatták személyes irataikat és az autó nyilvántartásba vételéről szóló igazolását, amelyet Németországban adtak ki. A vizsgálatok során kiderült az autó ez évtől lopottnak van nyilvánítva. C. Marcel azt vallotta, az autót az a cég adta neki használatra, amelynél dolgozik, és megengedték, hogy Romániába utazhasson vele. A 26 éves fiú ellen eljárást indítottak lopásban való bűnrészesség miatt.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: