2010-01-22 15:12:40• hírek • Szatmar.ro

Kupameccsre készül a VSK

A lányok Jászvásáron jutnának be a legjobb nyolc csapat közé.

Végérvényesen véget ért a szünet a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapata számára, a lányok szombaton és vasárnap Jászvásáron a Román Kupa nyolcaddöntőiben érdekeltek.

A visszavágót eredetileg január 30.-án rendezték volna a partiumi városban, ám a VSK kérésére erre is Moldvában kerül sor, hogy a szatmáriaknak több idejük legyen felkészülni a február 6.-7.-én esedékes Közép Európa-kupa Final Fourjának küzdelmeire, amelyre a szlovákiai Eperjesen kerül sor.

A jászvásári összecsapások egyértelmű favoritja a VSK, még akkor is, ha a kerethez csütörtökön csatlakozott szenegáli Salimata Diatta még nem léphet parkettre.

Éles Péter menedzser mellesleg a hét második felében Bukarestben járt, ahol részt vett a román szövetség női szakágának gyűlésén. Itt szóba került a szövetségi kapitányi tisztség kérdése, amely a VSK-át is érintheti. Az eddigi kapitány, George Manolache szerződését még nem hosszabbították meg, az azonban biztos, hogy üresedés következik majd be, hisz a szakember jelenleg a felnőtt csapat mellett az U18-as gárdát is irányítja. Márpedig arról döntés született, hogy a jövőben maximum egyik csapatot irányíthatja. És itt jön képben Dan Fleseriu, a VSK mestere, hisz „a szövetségben kedvező a megítélése, úgymond képben van ő is" - mondta Éles. A válogatottra a nyáron Európa-bajnoki selejtezők várnak, a nemrég megtartott sorsoláson a lettekkel, a szerbekkel és az izraeliekkel került egy csoportba.

A nőkkel ellentétben a férfi válogatottnál már megvan az új szakmai stáb, a technikai igazgató Pini Gershon és az edző Dan Shamir Izraelből érkezik, és március 7-én írják alá szerződésület. Gershon jelenleg a Maccabi Tel Aviv trénere, amely csapattal 2004-ben és 2005-ben megnyerte az Euroligát is. Európa egyik legjobb trénereként tartják számon, a Maccabi mellett még volt a szintén a kontinens elitjébe tartozó görög Olimpiakosz szakvezetője is. Shamir egykor Gershon segéde volt a Maccabinál, de irányította a Dinamo Moszkvát is, pillanatnyilag pedig a Bnei Hasharont készíti fel.

Román Kupa, 1. forduló:
Iaşi-i Poli-Szatmárnémeti VSK
Bukaresti Olimpia-Bukaresti Rapid
Sportul Studenţesc-Nagyváradi CSM
Gyulafehérvári CSU LPS-Temesvári CSS Bega
Brassói Galactica-Kolozsvári U
Sepsiszentgyörgyi LMK Sepsi BC-Alexandria Teleorman
Craiovai CSM-Aradi BC ICIM
A Târgoviştei MCM áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: