2021-07-05 10:18:01• hírek • Bede Emőke

Közzétették az érettségi vizsga eredményeit. Nincsen 10-es Szatmár megyében

Hétfő délelőtt, 10 órakor az edu.ro oldalon, illetve a vizsgaközpontoknál is közzétették a 2021-es érettségi vizsga első eredményeit.

Az előző években bevezetett gyakorlatot követve, a végzősök által elért eredményeket név nélkül, csupán azonosító kódokat használva függesztették ki. A kapott értékeléssel egyet nem értő diákok hétfőn 12-től 18 óráig nyújthatnak be óvást, az elbírálást követően pedig a végső jegyeket pénteken, július 9-én teszik majd közzé.


Szatmár megyében szín 10-es osztályzat ebben az évben nem született. A legjobb eredményt a Mihai Eminescu Főgimnázium egyik, természettudományokat végző diákja érte el, aki román nyelv és irodalomból 9,65-öt, matematikából és kémiából pedig 10-est szerzett, így az átlagosztáyzata 9,88 lett. A legmagasabb jegyet elért, magyar tannyelvű képzésben részt vevő diák a Kölcsey Ferenc Főgimnázium egyik matek-infó osztályából került ki: románból 7,95-öt írt, anyanyelvből 9,80-at, matematikából és informatikából pedig 9,90-et szerzett, így médiája 9,38 lett.


A Szatmár megyei eredmények ide kattintva tekinthetők meg.


Cikkünket további eredményekkel hamarosan frissítjük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: