2009-05-29 16:03:14• hírek • Szatmár.ro

Kövekkel a zsebében a fesztiválon

A Sorompók nélkül fesztivál keretein belül május 31-én, vasárnap 19 órai kezdettel tűzik műsorra a Kolozsvári Állami Magyar Színház ''Kövekkel a zsebében'' című előadását.

A mű egy hollywoodi  szuperprodukció forgatásáról szól, amely egy kis ír faluban zajlik helybéli statiszták közreműködésével. A történet olyan általánosan emberi, határok feletti, hogy bárhol játszódhatna. A faluban tragédia történik, amely mindenkit megrendít, elgondolkodtat. Ezután már nem lehet ugyanazzal a passzív alázattal létezni tovább. A darab két hőse két helybéli fiú, akik mások mellett statisztálnak a filmben. Tanúi is, elszenvedői is az eseményeknek, valamennyi szereplőt ők elevenítik meg.

Bíró József és Hatházi András jelenléte olyan erős, hogy kitölti az üres teret. A két színész újabb és újabb figurákat teremt, passzolgatva egymásnak az újabb és újabb helyzeteket. A váltások lélegzetelállítóan gyorsak, egyetlen mozdulat kezdő és végpontján akar két teljesen különböző figura is állhat. A szédületes sebességű (és gyakran váratlan) szerepcseréhez  a Keresztes-rendezésekből már jól ismert humor is társul.
A British Council díjjal kitüntetett előadást immár hét éve jatsszák a Kolozsvári Állami Magyar Színház színpadán.

Az előadásra az Északi Színház előadótermében fog sor kerülni, egy felnőtt jegy 15 lejbe, egy diák vagy nyugdíjas jegy 10 lejbe kerül.


Kövekkel a zsebében - a kolozsvári sikerelőadás szatmári színpadon
Kövekkel a zsebében - a kolozsvári sikerelőadás szatmári színpadon


 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: