2013-04-30 15:54:09• hírek • Szatmar.ro

Kovács Dóra: az Balkán-bajnokság tuti, az EB valószínű

A Pitesti-i U18-as Európa-kupán megszerzett harmadik hely Balkán-bajnokságon való részvételi jogot ért a Szatmárnémeti Unió mindössze 16 éves cselgáncsozójának, Kovács Dórának. Mi több, az nyári Európa-bajnokság is karnyújtásnyi közelségbe került.

Terely Mihály, Ramona Igna és Czerlau Doina  tanítványa az első körben nem lépett tatamira, majd a másodikban ipponnal győzte le montenegrói ellenfelét. Ezt követően sajnos egy leszorítással kikapott egy osztrák lánytól, majd a bronzéremért folyó küzdelemben szintén ipponnal győzte le szerb ellenfelét.

Az érem következtében a romániai szakszövetség úgy döntött, nevezi Dórát a május 17-én, a macedóniai Ohridban zajló Balkán-bajnokságra. „Általában a súlycsoport országos bajnoka képviseli az országot a Balkánon, de mivel az Európa Kupán Dóra volt a kategória legjobb romániai cselgáncsozója, őt hívták meg", mondta Terely mester.

A jelen állás szerint a fiatal tehetség nem csak a Balkán-bajnokságon, hanem a június 21-én kezdődő kadett Európa-bajnokságon is ott lehet az észtországi Tallinnban.

Nem Kovács lesz az Unió egyedüli versenyzője Ohridban: noha a hátsérülése miatt másfél havi pihenő után egy hete visszatérő Faur Mihaela Pitesti-ben mind a bolgár, mind a brazil ellenfelétől kikapott és helyezetlenül zárt, mint a 70 kilogrammosok országos bajnoka, ott lehet a megmérettetésen. Ahol tavaly mellesleg a második helyen végzett. Kovácsnak is van már tapasztalata a regionális versenyen, hisz az U15-ösök között korábban már ezüst és bronzérmet is szerzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: