2011-10-31 16:57:25• hírek • Nagykároly.ro

Körvonalazódik a SPOT programja

Eleddig példátlan részvételt jegyezhetünk fel az idei SPOT-on, ugyanis tíz egyetem is elfogadta a november 14-e és 20-a között megrendezésre kerülő fesztivál szervezőinek meghívását.

Az országból tehát a Kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem (magyar és román szak), a Craiovai Egyetem, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem (magyar és román szak), a Szebeni Lucian Blaga Egyetem, a Temesvári Nyugati Tudományegyetem és a Bukaresti Spiru Haret Egyetem színházművészeti karai, valamint a Bukaresti I. L. Caragiale Színház és Filmművészeti Egyetem lesz jelen az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő seregszemlén, ezen kívül viszont előreláthatólag Moldovából és Nagy-Britanniából is érkeznek résztvevő diákok. Így a Chişinău-i Művészeti Egyetem, a Londoni East 15 Színművészeti Iskola és a Londoni Royal Holloway Egyetem színésztanoncai is itt lesznek Nagykárolyban.

Mindezek mellett a Temesvári Csíky Gergely Állami Magyar Színház érkezik egy előadással. A tavaly bemutatott, nagy közönségsikert aratott Mady Babyt újra láthatják a fesztivál résztvevői, és nem utolsósorban a nagykárolyi közönség.
Paul Sarvadi főszervező tájékoztatása szerint néhány egyetem (Bürghauseni Athanor Akadémia, Újvidéki Művészeti Egyetem) a zsúfolt programok okán fellépő egyeztetési gondok miatt mondta le a szereplést, viszont a fentebb említett egyetemek szinte biztosan jelen lesznek a SPOT-on. „Kisebb változások ugyan még felléphetnek, de az eddig pozitívan visszajelző egyetemek minden bizonnyal eljönnek Nagykárolyba" - nyilatkozta a főszervező.

Amint arról már beszámoltunk a színdarabok nagy részét a Iuliu Maniu Műszaki Kollégium sporttermében tekinthetik meg az érdeklődők, de a hagyományokhoz híven más helyszíneken is lesznek előadások. A hetijegy 25, míg a napijegy 5 lejbe fog kerülni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: