2020-08-02 17:31:41• hírek • Bede Emőke

Koronavírusos lett a polgármesteri hivatal egyik alkalmazottja

Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának Facebook-oldala
Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának Facebook-oldala

Az új típusú koronavírussal fertőződött meg a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal egyik alkalmazottja – erősítette meg Facebook-oldalán a hírt az önkormányzat.

Mint írják, a pénteki nap folyamán az egyik alkalmazott Covid-19-re utaló tüneteket vélt felfedezni magán, melynek okán azonnal mintát vettek tőle. Az elvégzett teszt pozitív eredményt hozott, így az ügyben a közegészségügyi igazgatóság járványügyi vizsgálatot fog lefolytatni annak érdekében, hogy kiderítsék, a férfi a fertőzés óta kivel került közvetlen kapcsolatba. Az azóta kórházban kezelt férfit minden valószínűség szerint a sürgősségi osztályon doktornőként dolgozó felesége fertőzhette meg, akinél július végén mutatták ki a vírus jelenlétét.


„A polgármesteri hivatal szigorúan be fogja tartani az epidemiológiai vizsgálat előírásait a tesztelésekre és az egyéb intézkedésekre vonatkozóan. Ugyanakkor továbbra is rendszeresen fertőtlenítjük az irodákat és a nyilvános tereket, valamint meghosszabbítjuk azon közalkalmazottak otthoni munkavégzését, akiknek tevékenysége a munkaköri leírás szerint ilyen formában is végezhető” – tájékoztat a hivatal.


Maskulik Csaba városmenedzser a Radio Cluj megkeresésére elmondta, biztonsági okokból a hivatal 13 munkatársát lakhelyi elkülönítésbe helyezték, az ő tesztelésükre hétfőn fog sor kerülni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: