2009-08-03 12:11:08• hírek • Szatmar.ro

Kolozsvár nyerte a bajnokok csatáját

Magabiztosan verte a CFR a címvédőt, beragadt a Dinamo Craiován.

Pontosan száz évvel ezelőtt, 1909-ben indult első alkalommal útjára a román labdarúgó bajnokság és a két a világháború okozta kihagyások miatt „csak" a 92. kiírása kezdődött meg a hétvégén. És ha már a történelemnél tartunk: a tavalyi szezon is egy hiányos fordulóval kezdődött és akkor is a Vaslui volt az egyik „későn kezdő". Ráadásul a Rapid egy évvel ezelőtt is három gólos győzelmet aratott, míg a Dinamo akkor is egy döntetlennel kezdett.

A forduló rangadóját Kolozsváron játszották, ahol a címvédő Urziceni volt a vendég. Az elmúlt kiírás bajnokának csatáját ezúttal is a CFR nyerte, akárcsak egy héttel korábban a Szuperkupa döntőjében. Az egy héttel ezelőtti találkozóhoz hasonlóan most is volt kiállítás (a vendégektől Gomes, a hazaiaknál Dani szerzett két sárgát), ám ezúttal az erdélyiek meggyőző teljesítménnyel nyerni tudtak.

Az első félidőt teljes mértékben uralták, Kone, Cadu és Tony lehetőségei után végül Peralta szerezte meg a vezetést. A vendégek a szünet előtt csak egy helyzetet tudtak kialakítani, majd rögtön a utána még egyet. Ezzel szemben a kolozsváriak viharosan kezdték a második felvonást, három helyzet után Dubarbier (fotó) az 54. percben megduplázta az előnyt. Az említett kiállítások után az Urziceni akár egyenlíthetett volna, ám Paduretu büntetőjét előbb Nuno Claro hárította, néhány perccel később pedig Rusescu találta el a kapufát.

A játéknap másik rangadójára Craiován került sor, ahol az ősi ellenség, a Dinamo volt a vendég. A találkozó remek iramban zajlott, végig nyílt volt a harc, a hazaiak valamivel többet támadtak ugyan, ám a Dinamo volt a veszélyesebb. Az, hogy a vendégek nem tudtak gólt szerezni, elsősorban a hazaiak 20 esztendős kapusának, Silviu Lungnak köszönhető: a mindössze ötödik élvonalbeli meccsén védő tehetség bravúrok sorát mutatta be a háló előtt.

A Rapid Spadacio vezetésével könnyedén, 4-1 arányban győzte le a Iasit. A brazil előbb megszerezte a vezetést, majd gólpasszt adott Joao Paulónak, a további gólokat pedig Herea, Cesinha illetve Bujor jegyezték. Megizzadt viszont a Steaua és a Temesvár, amely Kapetanosz és Toja illetve Magera késői találataival győzték le a Ceahlault illetve a Besztercét.

Eredmények:

Curtea de Arges - Otelul 0-1
gól: Axente (70.)

Rapid - Iasi 4-1
gólok: Spadacio (23.), J.Paulo (49.), Herea (52.), Cesinha (90.), illetve Bujor (84.)

Gyulafehérvár - Brassó 0-1
gól: Hadnagy (40.)

Temesvár - Beszterce 1-0
gól: Magera (74.)

Kolozsvár CFR - Urziceni 2-0
gólok: Peralta (42.), Dubarbier (56.)

Craiova - Dinamo 0-0

Astra - Pandurii 0-1
gól: Pacurar (48.)

Ceahlaul - Steaua 0-2
gólok: Kapetanosz (80.), Toja (90.)

A Vaslui-Medgyes mérkőzést később játsszák

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: