2011-12-27 13:10:41• hírek • Póti Orsolya

Kilenc határsértőt tartóztattak fel

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai december 26-án kilenc határsértőt tartóztattak fel Pusztadaróc településtől nem messze, a zöld határnál. A határsértőkre egy cég biztonsági őre hívta fel a határrendészek figyelmét.

December 26-án, hétfőn egy kereskedelmi vállalat biztonsági őre arról értesítette a Petei Határrendészeti Felügyelőség munkatársait, hogy néhány afro-ázsiaiai személyt látott, amint azok a határvonal felé igyekeztek. A petei határrendészek akciót szervezett a csoport feltartóztatására.

Két óra elteltével a határőrök kilenc személyre figyeltek fel: ezek 300 méterre haladnak a román-magyar határvonaltól, és mentek tovább a szomszédos ország felé.

A hatóság emberei rövid idő alatt feltartóztatták a határsértőket, majd a határőrségen állapították, hogy a bűncselekmény elkövetői 16-35 év közötti személyek. Ezek közül négyen tunéziaiak, hárman algériaiak, egy személy marokkói, egy másik pedig líbiai állampolgár. A határsértők közül öt még Temesváron találkozott, és ott döntötték el, hogy közösen igyekeznek illegálisan átlépni a román-magyar határt. Vonattal utaztak Nagybányáig, ahol összefutottak a többi négy személlyel, akiknek hasonló volt a szándékuk, ezért csatlakoztak hozzájuk.

Mindannyian taxival utaztak Pusztadarócig, onnan pedig gyalog mentek a határvonalig. A határrendészeti felügyelőség büntetőjogi eljárást indított a kilenc személy ellen határsértés vádjával.

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség közleményéből kiderült az is, hogy ebben az évben összesen 199 határsértőt tartóztattak fel a határrendészet munkatársai. Ezek közül többségüket a Petei Határrendészet térségében. Ami nemzetségüket illeti, legtöbben Marokkóból (42), Algériából (36) és Tunéziából (17) próbáltak meg nyugatabbra szökni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: