2012-07-20 18:36:30• hírek • Póti Orsolya

Kevesen vettek részt a jótékonysági koncerten

A Máltai Segélyszolgálat önkéntesei július 20-án a rászoruló gyerekek javára szerveztek koncertet. A késő délutáni rendezvény fellépői fiatalokból álló szatmári zenekarok voltak, a nemes cél érdekében szervezett esemény azonban kevés érdeklődőt mozgatott meg.

Kevés érdeklődőt vonzott a péntek esti jótékonysági koncert, melyet a Szatmári Máltai Segélyszervezet rendezett a Szent József Központot látogató gyermekek és fiatalok javára. A szervezet önkéntesei a Szatmár.ro-nak elmondták: a központot több, mint 180, hátrányos helyzetű családból származó gyerek látogatja, akikkel főleg hétvégenként foglalkoznak néhány órát.

A fiatalok többnyire a Bibliáról és magánéleti problémákról beszélgetnek a központ vendégeivel, de szerveznek más érdekes tevékenységeket is, és uzsonnával látják el őket. Augusztus elején a hagyományos nyári tábort rendeznék meg a rászorulóknak, ezzel is segítve őket.

A tábort a péntek esti koncert során begyűlt összegből szervezik majd meg a szervezet önkéntesei a gyerekek számára. Az 5 lej értékű belépődíj egyben tombolajegy is volt - tudtuk meg a szervezőktől.

- Idén megszerveztük „A hónap gyermekei" elnevezésű akciót, melynek keretében kiválasztottuk a legjobb magaviseletű gyerekeket, akiket jutalomban részesítenénk. A gyerekek jutalma egy tábor lesz, amelyre a tavalyihoz hasonlóan idén is Büdössáron kerül sor - mondta el Brendli Maja önkéntes.

A jótékonysági koncert a Kölcsey Ferenc Főgimnázium néptánccsoportjának előadásával kezdődött, majd a nemrégiben alakult Sigla zenekar fiatal tagjai léptek színpadra. Ezenkívül felléptek még olyan zenekarok is, mint a Str8 Up és az Immanuel keresztény együttes.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: