2022-01-18 16:13:52• hírek • Bede Emőke

Kevesebbet loptak és raboltak tavaly Szatmár megyében

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség évértékelőjéből kiderült, 2021-ben csökkent az erőszakos bűncselekmények száma, hisz kevesebb emberölés, lopás és rablás történt, viszont nőtt az internetes bűncselekmények aránya.

A rendőrség tájékoztatása szerint csökkent a különösen erőszakos bűncselekmények száma: 62,5 százalékkal kevesebb gyilkosság történt, mint 2020-ban, a rablások aránya pedig 45,46 százalékkal esett vissza. Nőtt azonban gondatlanságból és szándékosan elkövetett testi sértések aránya is, utóbbi elsősorban a családon belüli erőszakkal kapcsolatos eseteknek köszönhető.


A vagyon elleni bűncselekmények kapcsán 2,5 százalékos csökkentést könyveltek el, a lopások száma pedig nem kevesebb mint 7,5 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Ezzel kapcsolatban a rendőrség kiemeli, hogy a javuló tendencia elsősorban az ingatlanokból történő lopások kapcsán figyelhető meg. Az egyik legfontosabb terület, melyben azonban nem javultak a számok, az az informatikai bűnelkövetés, melynek keretében nem kevesebb mint 88 bűncselekményt regisztráltak. A rendőrség szerint emiatt az ilyen ügyeket vizsgáló rendőrök továbbképzésére van szükség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: