2009-11-03 11:57:25• hírek • Parajdi Andrea

Készül a SPOT programja

Idén sem marad el a Nagykárolyi Művelődési Ház nemzetközi színjátszófesztiválja, a SPOT. Az eseményt ebben az évben immár harmadik alkalommal szervezik meg, a szervezők szerint most még nagyobb érdeklődés kíséretében.

Három évvel ezelőtt indította útjára a Nagykárolyi Művelődési Ház a SPOT színjátszó fesztivált azzal a céllal, hogy közelebb hozza egymáshoz a színművészeti egyetemeken tanuló diákokat, s egyfajta bemutatkozási lehetőséget teremtsen számukra. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy évről-évre színvonalasabb rendezvénnyel rukkoljanak elő, s ezáltal pedig egy a színinövendékek számára vonzó eseménnyé nőjék ki magukat.

Az idei évi színjátszó fesztiválra november 25 és 29 között kerül sor a nagykárolyi Szent László Közösségi Házban. Jelenleg még nincsen összeállva a konkrét program, azonban a szervezőktől megtudtuk, hogy Bukarestből, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről és Szebenből már biztosan érkeznek társulatok. Visszajelzést várnak a Kaposvári Főiskolától és ababn is bíznak, hogy David Esrig román rendező által Németországban alapított akadémiáról is jönnek majd fellépők.

Az idei évben a fellépések mellett arra is időt szakítanak, hogy a színinövendékek számára szakmai előadásokat tartsanak. Az eseményen várhatóan jelen lesz az elismert szerző Radu Macricini is, illetve előadást tartanak majd Ovidiu Mihăiţă (Temesvárról) és Chris Nedeea (Kolozsvárról) színházigazgatók is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: