2009-12-12 17:48:45• hírek • Szatmar.ro

Kapus nélkül, iksz a spanyolok ellen

fotó: handball.hu
fotó: handball.hu

A magyarok eredményesen futottak az eredmény után, Románia könnyen verte Kínát.

A Kínában zajló 19. női kézilabda-világbajnokság csoportküzdelmeinek első szakasza után egy nap pihenőt kaptak a csapatok, majd a középdöntő-csoportokban folytatódott a küzdelem. Ide Románia két pontot hozott magával, amit Kína elleni, fölényes győzelmével (40-19) megduplázott. Magyarország pont nélkül állt a Spanyolország elleni találkozó előtt, ám sikerült kiharcolnia egy döntetlent a legutóbbi Európa-bajnokság ezüstérmesével szemben.

Románia álmosan kezdte a Kína elleni találkozót, így a hetedik percben a hazaiak még 4-2 arányban vezettek. A románok először a tizedik percben, 6-5-nél vették át a vezetést, amit aztán már nem is engedtek ki a kezükből. Ekkor elsősorban Varzaru volt elemében, Románia pedig egyre jobban lépett el Kínától: a 15. minutumban már 16-6 volt az eredmény, a szünetben pedig 21-12. a második félidőben sem változott sok minden, Puscasu és Maier is elkezdték termelni a gólokat, Románia pedig végül egy 40-19 arányú győzelemmel hangolt a vasárnapi, Spanyolország elleni rangadóra.

Az ellen a spanyolok ellen, akik 100%-os teljesítménnyel jutottak ki csoportjukból és akik tavasszal hatalmas meglepetésre jutottak az EB. döntőjébe. A Szucsánszki és Vérten nélkül felálló Magyarország nem nézett tehát könnyű feladat elé az ibériaiakkal szemben és ez beigazolódni látszott, amikor 3-3 után négy pontos hátrányba került. Húsz perc alatt csak négy gólt dobott a magyar csapat, szerencse, hogy Herr Orsolya és a védelem állta a sarat, így egy időkérés után 7-8-ra feljöttek a lányok, ám a szünetben mégis 8-10 volt, oda.

A második félidőben is végig a magyarok futottak az eredmény után, ám a spanyolok soha nem tudtak ellépni. A rengeteg kiállítással tarkított játékrészben 18-18-nál érte utol ismét a magyar csapat a spanyolt, ám fordítani nem tudott. Az utolsó percekben végig hátrányban játszva, Zácsik Szandra két fontos góljával sikerült kiharcolni a 21-21-es döntetlent, úgy, hogy Mátéfi Eszter a támadásoknál a kapust a is lehívta.

Vasárnap mindkét csapatra fontos meccs vár: a románok a spanyolok ellen a továbbjutásról döntenek, míg a magyarok, amennyiben legyőzik Dél-Koreát, bejutnak a legjobb nyolc közé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: