2010-09-15 16:03:15• hírek • Szatmar.ro

Kampány az ózonrétegért

Szatmárnémetiben is megtartják az Ózonréteg Megóvásának Napját, amely alkalmával a környezetbarát energia-előállítás témájában nyújtanak információkat az érdeklődőknek.

Az ökológiai naptár szerint minden hónapban vagy olyan esemény, amely a környezetvédelem szempontjából fontos szerepet kap. Legalább ezeken a napokon tudatosabban tudnak odafigyelni a környezet megóvására az emberek., hiszen ezáltal a saját életszínvonalukat is növelik.

A szeptemberi hónapban három fontos esemény is lesz, amelynek célja a klímaváltozás negatív hatásainak visszaszorítása.

Szeptember 16-át világszinten az ózonréteg védelmének szentelik, a 16 és 22-e közötti időszak pedig az Európai Mozgósítás Hete. Szeptember 23-át a tisztaság világnapjának nevezték ki. Az ózonréteg ünnepe alkalmával egy sor rendezvényt szerveznek a környezetvédők országszerte is.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szerint az ipari ágazatok fejlődése katasztrofális következményekkel jár, hiszen a légkörben felgyülemlik a hatalmas mennyiségű szennyező gáz, amely miatt az ózonréteg egyre csak vékonyodik. A nagymértékű szennyeződésnek az alternatív energiák felhasználásával lehetne véget vetni, mint például a szél- vagy a napenergia, hiszen ezek a források nem fogyhatnak el, mindenhol megtalálhatóak és nem is fejtenek ki negatív hatást.
Az ózonréteg napja alkalmával a megyei környezetvédelmi felügyelőség a Ratioterm céggel közösen szeptember 16 és 18 között egy információs kampányt indítanak el a megyeszékhelyen a szél és napenergia hasznosításának témájában.

16-án, csütörtökön 15 órakor kezdődik egy szeminárium a Kossuth kertben található ökológiai központban. Itt a szervezők bemutatják azokat a technikákat, amellyel hasznosítani lehet a regenerálódó energiákat.

17-én és 18-án a Real bevásárlóközpont parkolójában egy információs sátrat állítanak, ahol szintén a környezetbarát energia-felhasználásról tájékoztatják az érdeklődőket. Az ügynökség alkalmazottai mellett a Ratioterm cég szakemberei is felvilágosítják az embereket ezek jótékony hatásairól és szívesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre. A tudatosító kampány pénteken 14 órától, szombaton pedig délelőtt 10 órától kezdődik., ahová mindenkit szeretettel várnak.


Bolygónkat az ózonréteg védi meg a Nap sugaraitól
Bolygónkat az ózonréteg védi meg a Nap sugaraitól


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: