2013-07-18 17:57:27• hírek • Szatmar.ro

Itthon is kitüntették a harmadszor harmadik ökölvívólányt

Immár harmadik alkalommal szerzett bronzérmet korosztályos országos bajnokságon Buttyán Erika, a Szatmárnémeti Unio ökölvívója. Sándor József tanítványát csütörtökön a Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság is méltatta. Az eseményen mester és tanítványa is jelen volt.

Az eredeti elképzelések szerint Mangalián Buttyán a felnőttek között is elindult volna, ám egy héttel a bajnokság előtt megváltozott a szabály, ez pedig megtiltotta, hogy 18 éven aluliak induljanak a legnagyobbak között - Erika pedig augusztusban lépi át a felnőttkor határát.

„Erika az elődöntőben a tavalyi bajnoktól, a steauás Crişan Elenától  szenvedett vereséget, aki most is megnyerte a bajnokságot. Figyelembe véve a körülményeket ez egy nagyszerű eredmény. A steauás lány például az ob. előtt három hétig edzőtáborban volt a tenger partján. Mi ilyenről álmodni sem merünk, éppen annyi pénzt tudtunk összeszedni, hogy részt vehettünk az ob-én", jelentette ki Sándor. A mester elmondta, ő maga immár hat hónapja nem kapott fizetést, mivel az Unio sem kapott semmilyen támogatást az helyi és a megyei önkormányzattól. „Ha még ott kellett volna maradnunk az ifik után következő felnőtt ob-én is, arra már nem nagyon jutott volna pénz", tette hozzá.

A négy éve bokszoló Erika elmondta, sportpályafutását egy sokkal nőiesebb sporttal, sporttánccal kezdte. „„Hamar rájöttem azonban, hogy ez nem az én világom, és mivel abban a teremben bokszedzéseket is tartottak, megtetszett és elkezdtem bokszolni - mesélte. „Volt egy kis lámpalázam, de miután beléptem a ringbe ez elmúlt. Úgy érzem többet nem tudtam volna kihozni magamból, a bajnok jobb volt. Mindenesetre örültem, hogy részt vehettem az ob-én, bár nem volt sok időm a felkészülésre", mondta az elveszített elődöntőről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: