2010-11-09 18:18:00• hírek • Szatmar.ro

Ismét cirkusz volt

Akár csak múlt hét kedden, ma is ellepték a polgármesteri hivatal földszinti folyosóját azok a zsadányi lakosok, akik változást szeretnének végre negyedükben.

A városrészbe vezető járhatatlan út és a szemétdíj nagysága a szolgáltatáshoz képest csak néhány probléma, abból a tucatnyiból, amit a lakosok a hivatal számlájára jogosan, vagy jogtalanul írnak.

A rohamozók ismét Ilyés Gyula polgármesterrel szerettek volna szót váltani, azonban akárcsak múlt kedden, ezúttal is Albu Adrian alpolgármesterrel kellett beérniük.

A dühös lakosok most sem hagyták ki a „saját útjuk" fontosságának a hangoztatását a 16-os lakónegyedi modernizálásokkal szemben, illetve azt az ígéretet, hogy mindaddig folytatják a tiltakozást, amíg nem történik érdemleges változás ügyükben.

A kedélyek annyira felborzolódtak, hogy Albu azt az elhamarkodott kijelentést tette, hogy amennyiben továbbra is folytatják ezt a magatartást, a polgármesteri hivatal nem fogja megjavíttatni az utat.

Mint elmondta, biztosra veszi, sőt tudja, hogy a szervezetten érkező lakosok mögött két felbujtó van, akik a városi tanács tagjai.

A zsadányiak természetesen tagadták, hogy bárki is arra biztatta volna őket, hogy a hivatalhoz menjenek tüntetni, csupán az elviselhetetlen helyzet az, ami miatt nem hajlandóak tovább várni és tétlenül bízni az ígéretekben.

Többen azt hangoztatták, hogy a polgármestert teljesen hidegen hagyja a városnak ez a szakasza, amire Albu kifejtette, hogy amennyiben nem Ilyés Gyula lenne a polgármester, minden bizonnyal az eddigi modernizálások sem történtek volna meg.

Azt is hozzátette, hogy a lakosság számát figyelembe véve, ez a városrész még így is jóval nagyobb fejlesztésben részesült, mint bármelyik másik szatmárnémeti negyed.

A dühös lakosok elmondták, nekik nem a kultúrház és a megközelíthetetlen iskolára van szükségük, hanem járható útra, mivel a mostani életveszélyes. Számon kérték ugyanakkor azt is a városvezetőtől, hogy nem jelent meg a múlt péntekre megbeszélt találkozón, amire Albu elmondta, csupán tegnap vette észre a többi irata között a zsadányiak által küldött meghívót, ezért nem vett részt az említett találkozón. „A XXI-ik századba már szinte mindenkinek van mobiltelefonja, így nyugodtan értesíthettek volna, amikor látták, hogy nem jelenek meg" - mondta portálunknak az alpolgármester.

A tiltakozás végén egy újabb találkozóban egyeztek meg a lakosok és a vezető, amelyre szombaton kerül majd sor Szatmárzsadányban.


A hivataltól kérték számon a negyed problémáit
A hivataltól kérték számon a negyed problémáit


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: