2011-08-31 14:29:35• hírek • Szatmar.ro

Ismét Szatmáron a tőrözők országos bajnoksága

Némi nyári szünet után újraindul a versenyszezon a vívóink számára, a hét második felében két országos bajnokságot is rendeznek a 20 éven aluliak korosztályában: a tőrözők Szatmárnémetiben, a párbajtőrözők pedig Craiován mérhetik össze tudásukat. Ami a verseny lefolyását illeti, csütörtökön a fiúk kezdenek egyéniben, pénteken folytatják csapatban, szombaton és vasárnap pedig a lányokon a sor - ugyanilyen sorrendben.

A tőrözők versenyét ezúttal is városunkban bonyolítják le, akárcsak tavaly, és Lengyel Éva valamint Dan Suta elégedett lenne, ha tanítványaik megismételnék tavalyi teljesítményüket. Egy évvel ezelőtt ugyanis Teofil Mosiuc egyéniben és csapatban is ezüstérmet szerzett, a lány csapat pedig harmadik lett.

Moisuccal kapcsolatban mindenképpen el kell mondani, hogy ez lesz az utolsó versenye, amikor még a sportklub színeiben lép pástra. Egyetemi tanulmányai ugyanis Temesvárra szólítják, ezért átigazolt a helyi Poli csapatába.

A párbajtőrözők között Amalia Tataran tavaly elvitte az aranyérmet, és ezt idén is megteheti, Csiszár Ferenc edző mégis óvatosságra int. „Párbajtőrben semmi garancia nincs arra, hogy a legnagyobb favorit nyer is, ha ebben az évben ez mindig így lett volna, akkor most nagyon elégedettek lehetnénk", mondta a mester, aki Nagy Lehellel közösen felel a szatmári delegáció sikereiért.

Az U20-as tőr ob szatmári indulói:
fiúk:
Muresán István, Moisuc Teofil, Dascalu Bogdan, Ardelean Alexandru, File Szabolcs, Targovatu Alexandru, Flucus Sebastian, Bartók Alpár, Dan Catalin, Szemák Tamás, Bodó Benjámin, Aldea Iulian
Lányok:
Cuteanu Bianca, Tóth Zselyke, Petrisor Evelin, Magyar Petra, Bujer Regina, Varga Anett, Löchli Evelin, Erdei Réka, Hajdu Adriana, Lazin Alexandra
Edzők: Lengyel Éva, File Attila, Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan, Suta Dan, Izsáki Arnold.

Az U20-as párbajtőr ob szatmári indulói:
fiúk:
Aniculaesei Cristian, Peres Adrian, Mitrasca Vlad
Lányok: Tataran Amalia, Veres Gréta, Stepper Evelin, Oros Bianca, Dragusin Oana, Pop Sandra
Edzők: Csiszár Ferenc, Langenbacher István, Nagy Lehel, Májer Csilla.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: