2021-10-25 08:15:40• hírek • Bede Emőke

Innen letöltheti a lakhelye elhagyásához szükséges nyilatkozat formanyomtatványát

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőtől újabb szigorítások lépnek érvénybe, melynek egyik fontos része az éjszakai kijárási tilalom.

A határozat értelmében 22 óra és hajnali 5 között éjszakai kijárási tilalom lép majd életbe, melyet a be nem oltottak csak nyomós indokkal szeghetnek meg. Ezen indokok közé tartozik például a munkavégzés, elhalaszthatatlan egészségügyi ellátás vagy gyógyszervásárlás céljából történő utazás, de akkor is el lehet hagyni a lakhelyet, ha az utazó érvényes menetjeggyel vagy másfajta bizonylattal igazolja, hogy az említett idősávban indul a repülőgépe, vonata, autóbusza, stb. mellyel más településre kell eljutnia. Végül, de nem utolsósorban ide tartoznak azok az esetek is, amikor egy gyermeket kell gondozni vagy elkísérni valahova, esetleg egy idős vagy mozgáskorlátozott személynek van szüksége segítségre, és evidens módon a családon belüli haláleset is mentesít e szigorítás alól.


Mindazok, akik ezen esetek valamelyike miatt el szeretnék hagyni otthonukat, egy felelősségvállalási nyilatkozattal vagy a munkáltató által kiállított igazolással induljanak el, hiszen a hatóság ezt bármikor számon kérheti. Az egyéni felelősségvállalási nyilatkozat formanyomtatványát ide kattintva töltheti le, a munkáltatói igazolásért pedig kattintson ide. 


Az éjszakai kijárási tilalom alól csak az a védettségi igazolás nyújt felmentést, amely a koronavírus elleni teljes beoltottságot vagy a fertőzésből az utóbbi fél évben történt kigyógyulást tanúsítja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: