2008-05-12 17:26:52• hírek • Szatmar.ro

Ingyenes lehet a tömbházgondnokok képzése

 A adminisztrátorok képzésének finanszírozását a tanács elé kívánják terjeszteni.

A törvény értelmében minden Polgármesteri Hivatal adminisztrációs kurzusokat kell szervezzen a tömbházgondnokok részére. A képzés eddig önköltséges volt, azonban most tervbe vették, hogy a helyi tanács elé terjesztik a kurzus finanszírozásáról szóló határozattervezetet.

Az elmúlt két évben a szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal 3 alkalommal szervezte meg a kötelező tanfolyamot, amelyen összesen 110 adminisztrátor vett részt. A következő képzést május 12-26 közé időzítették, viszont létszámhiány miatt tolódik az időpont - tudtuk meg Anderco Lászlótól, a Lakossági Ügyfélfogadó és Iktató Iroda vezetőjétől. A kurzus elindításához 40 gondnok jelentkezése szükséges, ezidáig csupán 7-en jelezték részvételi szándékukat.

- A képzés kétszáz lejbe kerül, valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy kevesen jelentkeznek, pedig városunkban még mindig van úgy 200 tömbház-adminisztrátor, aki eddig nem vett részt hasonló továbbképzésen. A polgármester javaslatára a helyi tanács elé terjesztünk egy határozattervezetet, és megpróbáljuk megfinanszíroztatni a költségeket. Ha a tanács ezt elfogadja, valószínűleg mi is több feltételhez kötjük a részvételt - szögezte le Anderco.

P.A. 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: