2021-05-27 08:30:54• hírek • Bede Emőke

Így néz majd ki a digitális covid-igazolvány

Andrei Baciu, az oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) helyettes vezetője szerdán bejelentette, hogy sikeresen tesztelték Romániában az uniós covid-igazolványhoz szükséges informatikai rendszert, így minden készen áll arra, hogy július elejétől bárki számára elérhető legyen a digitális dokumentum.

Mint minden hivatalos dokumentum, az uniós digitális igazolvány is tartalmazza az igénylő személyes adatait, azaz a kereszt- és vezetéknevét és születési dátumát, illetve ezen felül a kibocsátó ország nevét, az illető egészségügyi kategóriáját (beoltott, betegségen átesett vagy negatív teszttel rendelkező), valamint az igazolvány egyedi azonosítóját is.


A dokumentum ingyenes lesz, és elsődleges célja, hogy az unión belüli utazást megkönnyítse. Ki lehet majd nyomtatni, de természetesen telefonon is felmutatható. A fejlesztők bíznak benne, hogy ennek köszönhetően rövidülni fog a reptéri várakozási idő, hiszen csak a QR-kódot kell majd beszkennelni. Az igazolás vélhetően július elejétől válik elérhetővé az unióban – írja közösségi oldalán a CNCAV helyettes vezetője.


 


Az oltóközpontokban kézhez kapott igazolás már most is letölthető digitális formában


Mindazok, akik elvesztették az oltási központban kézhez kapott igazolást, vagy csak szeretnék megszerezni azt digitális formában is, letölthetik a dokumentumot az adulti.renv.ro oldalon keresztül. A felületet megnyitva az „Apasă aici obținerea adeverinței electronice de vaccinare” feliratú piros gombra kell kattintani, mely továbbvisz arra a felületre, ahol a felhasználónak meg kell adnia a személyi számát (CNP), illetve az oltásra való előjegyzés során megadott telefonszámot. Az Autentificare gomb megnyomása után erre a számra egy szöveges üzenetben érkezik meg az ellenőrző kód, melynek beírása után már meg is jelenik a letölthető vagy azonnal ki is nyomtatható dokumentum.


A kétnyelvű (román és angol) igazolás tartalmazza a személyazonossági adatokat, a kapott vakcina típusát, az első és esetenként a második dózis beadásának időpontját, valamint az oltóközpont adatait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: