2006-05-14 16:09:09• hírek • Szatmar.ro

Ifjúsági napok negyedszer

.

A hétvégén került sor a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés és a Szatmári Magyar Diákszövetség által negyedik  alkalommal megszervezett Szatmári Magyar Ifjúsági Napok című rendezvénysorozatra. Már a péntek délutáni óráktól számos rendezvény várta a szórakozni vágyókat, de a rendezvény nevével ellentétben, nem csak a fiatalokat vonzották a programok. Pejó Róbert: Dallas Pashamende című filmjének mindkét vetítésére nagy érdeklődés mutatkozott. Amint azt Wesserle Tibor, a film gyártásvezetője elmondta, egy sokat bírált, sokféle képpen értelmezett filmről lévén szó, a film „hazatérése” számára különleges és örömteli pillanat.
A szombati napon zajló vetélkedők (sakk, csocsó, asztalitenisz, számítógépes játék), akárcsak a korábbi években, nagyon vegyes korosztályt vonzottak; ugyanígy a streetball-bajnokság is, melyre 12 csapat jelentkezett: a legfiatalabb csapat tagjai ötödikesek voltak, míg más csapatokban akadtak harminchoz közelítő kosarasok is.
A legtöbb résztvevőt ebben az évben is a szombat esti koncert vonzotta, annak ellenére, hogy ez nem ment zökkenőmentesen. A Kerozin mellett Majka fellépése volt betervezve, aki azonban alig húsz órával a fellépése előtt a szatmárnémeti koncertjét „Szombat esti lázra” cserélte, így helyette Dopeman lépett színpadra, a közönség lelkesedése azonban azt igazolta, kicsit sem bánták a kényszer-cserét.
Vasárnap este Galla Miklós önálló humorestjével zárult az idei ifjúsági napok. A humorista fergeteges műsora nem volt mentes zenétől, molylepkéktől és „varázslattól” sem, de a szépsége titkait feltáró művész a legnagyobb sikert páratlan gesztusaival aratta.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: