2009-05-16 11:35:37• hírek • Szatmár.ro

Hosszú távra terveztük a Magyar Összefogást

Minden egyes erdélyi magyarnak legyen európai parlamenti képviselője, ezért jött létre az összefogás, amelyet hosszú ideig működtetni akarunk - fogalmazott Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke, az európai parlamenti választási kampány koordinátora,  a dévai kampányrendezvényen.

„Másfél évvel ezelőtt ugyanitt azt ígértük, lesz Hunyad megyének EP-képviselője, és lett is, de nem azért, mert mi azt ígértük, hanem mert Önök, a székelyföldiek, a partiumiak, az erdélyi magyarok bizalmat szavaztak az RMDSZ-nek"- mondta Kelemen Hunor, aki megköszönte a Hunyad megyeieknek, hogy kiemelt arányban támogatták aláírásukkal az összefogás listáját.

 

„Én Székelyföldről jöttem, hogy Winkler Gyulát támogassam, mert tudom azt, hogy olyan ember, aki ha szavát adja, mindent megtesz azért, hogy ígéretét betartsa. Jelképesen szólva, a tömbmagyarságnak csak addig lehet igaza, amíg a szórványnak is igaza van. Együtt kell ott lennünk, hogy elmondhassuk, győztünk, győzött az erdélyi magyarság" - mutatott rá az Magyar Összefogás lényegére Kelemen Hunor.

Winkler Gyula beszédében megköszönte azoknak a munkáját, akik szerepet vállalnak a szórványközösség életében. „Sokan nem hittek abban, hogy lesz magyar iskola Déván, sok munka kellett hozzá, sok kitartás, de ma már több mint 600 gyerek tanul a Téglás Gábor Iskolacsoportban. Én vállalom, hogy - ahogy nem mondok le szülőföldem érdekeinek képviseletéről, úgy soha nem fogom elfelejteni azt sem, hogy a szórványban a politizálás szolgálat" - hangsúlyozta Winkler.

Az európai parlamenti képviselő elmondta, megtiszteltetésnek tartja, hogy másodszor kapja meg a bizalmat az RMDSZ-től, hogy jelölt legyen. „Olyan időszak következik az Európai Unióban, amely jelentősen átalakítja a támogatási rendszereket, az unió felépítését, újragondolják a hangsúlyokat. Ez a mandátum nemcsak öt évről szól, hiszen az ott megszülető döntések a következő évtizedek meghatározzák Erdély sorsát is. Ez megtiszteltetés ugyanakkor felelősség is. Az elmúlt másfél évben Tőkés Lászlóval és Sógor Csabával, a Magyar Összefogás jelenlegi jelöltjeivel együtt becsülettel dolgoztunk, és így lesz ezután is." - ígérte Winkler Gyula.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: