2007-04-19 17:31:16• hírek • István Löchli

Hogyan fürdessük kutyánkat?

 A túlzásba vitt fürdetés nem tesz jót négylábú kedvencünknek.

Az egyetlen alkalom, amikor tényleg meg kell fürdetni a kutyát: ha koszos. Ha túl sokszor tesszük, megfosztjuk szőrét a természetes olajoktól.

Csak akkor fürdessük kedvencünket, ha a hőmérséklet kellően magas, vagy ha zárt helységben tudjuk azt elvégezni. A kutyánk fürdetéséhez kizárólag olyan terméket használjunk, amit erre fejlesztettek ki, más szereket nem ajánlott, mert nagyon savasak és kimarhatják a kutya bőrét. Fürdetés előtt szedjünk össze minden szükséges eszközt, mert kutyánk lehet, hogy közben többször is szökni próbál. 

Meleg időben legjobb, ha kint, a szabadban végezzük e nemes feladatot, mert miután kedvencünk végre kiszabadul a kádból,  mindent összeszőrözve és vizezve kirázza magát. Végy magadhoz egy dézsát vagy egy babakádat, utóbbit félig telve langyos vízzel! Mindig legyen bőven víztartalék az alapos öblítéshez. És kezdődhet is a fürdetés: tedd bele a kutyát a kádba, ezután kezd  el bevizezni a szőrét, a nyakától kezdve, a hátát, és a fejét hagyd utoljára. Ezután be kell jól samponozni, de ebből ne használj csak annyit, amennyit a címkéjén ír, mert a túl sok sampont nehezebb lemosni. Miután leöblítetted a szőrét és a kutya megrázta magát, egy törülközővel jól töröld meg.

Ha kinn meleg van, könnyen megszárad a kutya a napon, ha viszont nem, szükséged lehet egy hajszárítóra. Miután a kutya megszáradt, elmehetsz vele sétálni, vagy játszhatsz egy kicsit vele.  

Tyukodi Edina - Dog For Life

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: