2013-09-01 14:26:25• hírek • Póti Orsolya

Hat ukrán cigicsempészt kerítettek kézre

Az augusztus 30-i akció keretében a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai közel 140.000 doboz cigarettát foglaltak le több, mint 270.000 euró értékben. Az akció során a határrendészek mintegy hét figyelmeztető lövést adtak le a cigicsempészek feltartóztatása érdekében.

Az Avasfelsőfalui Határrendészeti Felügyelőség munkatársai a Máramarosszigeti Határrendészet ellenőreinek közreműködésével  augusztus 30-én ellenőrző akciót hajtottak végre az adócsalás és a csempészet visszaszorításának érdekében

Péntek este 21.00 óra körül az avasfelsőfalui felügyelőség ellenőrei a határvonal környékén egy embercsoportra figyeltek fel a rendelkezésükre álló felszerelések segítségével. Az Ukrajnából érkező személyek nagy dobozokkal haladtak Komorzán település irányába. A határrendészek szóbeli figyelmeztetéssel próbálták feltartóztatni a nagy fekete csomagokat szállító embereket, azonban azok futásnak eredtek hátrahagyva a csomagokat.

A határrendészek a gyanúsítottak nyomába eredtek, de nem tudták őket  feltartóztatni, ezért hét figyelmeztető lövést kellett leadniuk. Az akció keretében sikerült hat, 20 és 41 év közötti ukrán állampolgárt elfogniuk, illetve a helyszínen 276 csomag - összesen 137.990 doboz - Jin Ling márkájú cigarettát találtak 1.225.000 lej értékben.

A nagy mennyiségű dohányárút a határrendészek elkobozták, majd értesítették a szomszédos állam hatóságait. Mint kiderült, a határon túl csaknem azonos időpontban két ukrán állampolgárt kerítettek kézre a határőrök. Azoknál 9.750 doboz, ugyancsak Jin Ling márkájú cigarettát találtak.

A román hatóság emberei által elfogott hat ukrán állampolgár ellen csempészés és határsértés miatt indítottak eljárást, azonban az ügyet még nem tekintik lezártnak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: