2011-12-07 19:18:50• hírek • Kocsis Zoltán

Három és fél millióról dönt a városi tanács

Rendkívüli ülésre gyűl össze csütörtök kora délután Szatmárnémeti város tanácsa, amelyen a honatyák 3,6 millió lej sorsáról döntenek. Ez az összeg az előző hetekben került a város kasszájába és a polgármesteri hivatal az adósságokat szeretné törleszteni belőle.

Ilyés Gyula polgármester elmondta, hogy a nevezett összeg két forrásból származik. Egyrészt az Európai Unió utalta át azt az summát, amelyből a város korábban a Ioan Slavici iskolát újította fel. Az után-finanszírozás összege, amit annak idején Szatmárnémeti saját költségvetéséből különített el, egy millió lej.

Emellett 2,6 millió lejt utalt át a román állam is. A szatmárnémeti önkormányzat ugyanis annak ellenére kifizette az év során a fogyatékkal élőket segítők szociális támogatását, hogy az állam nem biztosította a fedezetet.

„Anyagi gondok miatt felhalmoztunk némi adósságot az idén. Az ősszel az összes útjavítási munkát például úgy végezték el a cégek, hogy megegyeztünk: csak tavasszal, a jövő évi költségvetésből tudjuk kifizetni őket. Most feléjük próbáljuk meg törleszteni az adósságainkat", válaszolta Ilyés Gyula arra a kérdésre, hogy mire költi a város az ominózus 3,6 millió lejt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: