2009-04-16 01:42:32• hírek • Szatmar.ro

Harmadszor is angol elődöntő

A Manchester idegenben, az Arsenal odahaza harcolta ki a továbbjutást a BL-ben.

Kedden már kialakult a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőinek első párosítása (a Chelsea a Barcelonával csap majd össze), szerdán pedig az a kérdés várt válaszra, hogy lesz-e egymást követő harmadik évben is három angol gárda a legjobb négy között. A válasz egyszerű és nem meglepő:lesz.

A címvédő Manchester United hívei a negyeddöntők sorsolásánál elégedetten konstatálhatták, hogy kedvenceik a verhetőnek tűnő Portóval mérkőznek majd meg. Ám a portugál bajnok nem adta meg könnyen magát, Manchesterben remek játékkal egy 2-2-es döntetlen ért el. Reménykedhettek tehát a visszavágón, ám még be sem rendezkedtek rendesen az angol rohamok fogadására, Ronaldo jó harmincról hatalmas gólt szerzett. És ez a találat meg is határozta a játék további képét, mivel a ManU csak arra törekedett, hogy minél többet tartsa a labdát, lassítsa a játékot és -a második félidőben- húzza az időt. A Porto, melynek színeiben Cristian Sapunaru a 80. percben végrehajtott kényszerű cserééig remekül játszott, nem tudott nyomást gyakorolni a vendégek védelmére. Az első félidőben a címvédő 61 százalékban birtokolta a labdát, de helyzetei nem nagyon voltak, igaz, a „sárkányoknak" sem sok: egy-két lehetőség mellett a 40. percben Alves fejese szállt el veszélyesen van der Sar kapuja mellett.

A második félidőben a Manchester tovább folytatta a takarékos és céltudatos játékát, a Porto pedig nem igazán tudott ez ellen tenni. Ahogy közeledett a találkozó vége, a vendégek egyre jobban húzták az időt. Az utolsó percekben aztán kissé megélénkült a játék, előbb van der Sar védett nagyot Lopez helyzeténél, majd Helton mutatott be bravúrt Ronaldo lövésénél.

 

A második félidőben a Manchester tovább folytatta a takarékos és céltudatos játékát, a Porto pedig nem igazán tudott ez ellen tenni. Ahogy közeledett a találkozó vége, a vendégek egyre jobban húzták az időt. Az utolsó percekben aztán kissé megélénkült a játék, előbb van der Sar védett nagyot Lopez helyzeténél, majd Helton mutatott be bravúrt Ronaldo lövésénél.

A másik mérkőzésen az Arsenal 1-1-es első meccs után rögtön az elején nekiesett a Villarrealnak és néhány elpuskázott lehetőség után a 11. percben megszerezték a vezetést: Fabregas pazar passzal, sarokkal ugratta ki Walcottot, aki szépen beemelte a labdát az hosszú sarokba. A folytatásban mindkét csapat előtt adódott lehetőség a gólszerzésre szép számmal. A legnagyobbat Adebayor hagyta ki, amikor öt méterről célt tévesztett, a túloldalon pedig Godin ollója érdemel említést.

A szünet után negyed óráig nem sok minden történt, ekkor aztán van Persie ugratta ki Adebayort, a togói pedig ezúttal nem hibázott. Kilenc perccel később már három gól volt a hazaiak előnye, amikor van Persie értékesítette a Walcott ellen elkövetett szabálytalanságért kissé könnyedén megítélt büntetőt. Az utolsó periódusban már az Arsenal nem erőltette a dolgot, így magabiztosan jutott tovább a Villarreal ellen, mely ekkor már csak arra ügyelt, hogy nehogy jobban kitömjék.

Tovább folyatódik tehát az a sorozat, melyet a Milan indított el 2007 május 2.-án: az olasz gárda volt az utolsó, mely nem angol csapatként búcsúztatni tudott egy angol együttest Bajnokok Ligájában.

Eredmények (összetettben):
Porto-Manchester United 0-1 (2-3)
gól: Ronaldo (6.)
a hazaiaknál Sapunaru a 80. percig a pályán volt

Arsenal-Villarreal 3-0 (4-1)
gólok:
Walcott (11.), Adebayor (60.), van Persie (69., 11-es)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: