2011-10-17 08:34:38• hírek • Szatmar.ro

Halálos baleset az IndyCar-viadalon

Dan Wheldon halála az egész sportvilágot megdöbbentette
Dan Wheldon halála az egész sportvilágot megdöbbentette

Tragikus módon ért véget hétfő hajnalban az IndyCar sorozat részét képező, Las Vegasban megrendezett Indy 300-as futama: egy tömegbalesetben összesen tizenöt autó tört pozdorjává. Az egyikben Dan Wheldon brit pilóta életét vesztette.

A tragédia a 12. körben következett be, amikor James Hinchcliffe autója Wade Cunningham versenygépével koccant. A balesetbe további tizenhárom autó keveredett bele, közte a magát az utolsó helyről a 24. pozícióba felküzdő Wheldoné is.

A 33 éves brit versenyző járműve a levegőbe emelkedett, majd a falnak csapódott végül lángra lobbant. Bár Wheldont helikopterrel azonnal kórházba szállították, már nem tudtak segíteni rajta. A baleset következtében további három pilótát szállítottak kórházba. Néhány órával később Will Powert máris kiengedték, míg Pippa Mann és JR Hildebrand megfigyelésre továbbra is benn maradt.

Wheldon halálhíre nem csak kollégáit, de az egész sportvilágot megrázta, megdöbbenésének adott hangot és részvétet nyilvánított többek között Lewis Hamilton és Mark Webber Forma1-es pilóta is.

Wheldon 2005-ben megnyerte az IndyCar-sorozatot, ugyanabban az évben valamint idén pedig a legendás Indy500-on nem talált legyőzőre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: