2008-06-28 15:50:06• hírek • Czinzel László

Hagi és Jenei Szatmárnémetiben

Egy cég kezdeményezésére tehetségkutató futballtornát rendeztek Szatmárnémetiben.

Gheorghe Hagi és Jenei Imre voltak a marketingarcai annak a szombat délelőtt sorra került rendezvénynek, amelyet egy borotvagyártó nemzetközi vállalat az ország több városa mellett Szatmárnémetiben is megszervezett.

A Someşul-stadionban sorra került gyermek-futballtornára így sok néző is kilátogatott, Gică Hagi nem győzte osztogatni az autogramokat, és rengetegen szerettek volna vele fényképezkedni. A tehetségkutató tornát követő sajtótájékoztató nem azt hozta, amit a többség várt, ugyanis a cég képviselője már az elején kijelentette: amennyiben lehet, csakis a tehetségkutatásról, illetve a rendezvényről faggassák a „Kárpátok Maradonáját", valamint Jeneit.

Azt viszont nem lehetett elkerülni, hogy a román utánpótlásnevelés helyzete szóba ne kerüljön. Hagi nem válaszolt arra a kérdésre, miért nem sikerül a román korosztályos utánpótlás-válogatottaknak mintegy húsz éve komolyabb eredményt elérni, viszont kifejtette: nem az országos egyesületektől kell várni ilyen szempontból az előrelépést, hanem a helyi kezdeményezések vihetik előre ezt a dolgot. Mindenesetre annyit megtudhattunk: egyelőre nincs országos utánpótlásprogram, és az ilyen jellegű infrastruktúra is igen leromlott állapotban van.

Ami a szatmárnémeti tehetségkutató tornát illeti, Hagi és Jenei elmondták: egyelőre nem lehet megmondani, melyik kiválasztott gyerekből lesz jó focista, viszont lehetőséget szeretne nyújtani ez az akció arra, hogy akiben az akarat és az elhivatottság megvan, abból akár nemzetközi sztárfutballista is lehessen tíz-tizenöt év múlva. A kiválasztott gyerekek egy évig a Gică Popescu Futballiskolában tanulhatnak, és külföldi tapasztalatcserén is részt vehetnek.

Azt egyelőre nem tudnák megmondani a szakemberek, hogy Szatmárnémetiből hány gyermeket választottak ki. Hagi újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nem szeretne tippelni arra, hogy ki nyeri a vasárnapi EB döntőt, hiszen - tért ki a válasz elöl - neki a játék, és a tehetségek felkutatása a feladata, nem a tippelgetés.
 
szatmar.ro 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: