2011-11-24 09:45:25• hírek • Kocsis Zoltán

Győzött Brnóban és közel került a négyes döntőhöz a VSK

Közel került a Közép-Európa Liga (KEL) négyes döntőjéhez a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, miután szerda este 69-53 arányban idegenben is legyőzte a Valosun Brno együttesét. A döntő összecsapásra jövő héten Poprádban kerül sor, ahol egy 19 ponton aluli vereség már Final-Four-részvételt jelent a szatmári lányoknak.

Nem a legjobban kezdte a brnói meccset Dan Fleseriu együttese, mert az első negyedet viszonylag simán, hat ponttal a cseh csapat nyerte 19-13 arányban. A rövidke szünet után viszont nagyot javult a VSK védekező játéka, így a hazaiak a második és a harmadik negyedben összesen szereztek annyi pontot, mint az első tíz percben. Eközben viszont az erélyiek 32 pontot is összehoztak, így az utolsó negyed előtt 49-36 volt a Claudia Pop és (némi meglepetésre) Rada Giurgiu vezette együttes előnye.

Az utolsó játékrészre mindkét együttes támadójátéka feljavult (vagy a védőmunkája romlott, nézőpont kérdése), ám a VSK ezt a részt is hozta 20-17-re, míg a találkozót 69-53 arányban nyerte meg. A KEL A csoportjának másik meccsén a Trutnov 76-40 arányban múlta fölül a Poprádot, ami egyben azt jelenti, hogy a VSK-nak jövő kedden Poprádon egy szűkös vereség is biztos továbbjutást jelent.

A B csoportban csak egy meccset játszottak le szerdán, az Arad fölényes, 85-60 arányú győzelmet aratott Wasserburgban és két fordulóval a csoportkör vége előtt bejutott a Final-Fourba.

Valosun Brno - Szatmárnémeti VSK 53-69
VSK pontszerzői: Pop 15 pont, Giurgiu 15p., Parau 10p., Orosz 8p., Ivan 7p., Washington 7p., Mehmedic 5p., Walker 2p.
játszott: Szmutku

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: