2011-09-27 14:53:36• hírek • Kocsis Zoltán

Gyógytea óvszerrel – tuti hatás

Az alternatív gyógyászati módszerek mindig is igen közkedveltek voltak Erdély szerte és a homeopátia egyre nagyobb teret nyer Nyugat-Európában is. Szatmárnémetiben is több olyan üzlet működik, ahol különböző növénykivonatokat, gyógyteákat lehet venni mindenféle nyavalyára. Nem tudni, hogy az a páciens, aki a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordult, milyen bajára vett gyógyteát, ám az biztos, hogy alaposan meglepődött, amikor a teás zacskóban nem csak teagazt, hanem egy óvszert is talált.

Valentin Breban, a Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Május 14 lakónegyedben található üzlet eleve nem volt túlságosan bizalomgerjesztő, hisz cégtáblája se volt és a berendezés is meglehetősen spártai volt. Mindemellett kóklerként minden egyes sérelemre ugyanazt a teát „írták fel" - és a panaszos elmondása szerint még 50 lejes konzultációs díjat is felszámoltak.

Hogy a bónuszként kapott óvszert miként kellett volna használnia a páciensnek, azt nem tudni, azt viszont igen, hogy a forgalmazó 1000 és 5000 lej közötti büntetésre számíthat.

Óvszer a teagazban

Szintén lakossági panaszt követően kötelezte a Hatóság egy mobiltelefon-forgalmazót, hogy kicserélje azt a készüléket,a mely két hónap után bemondta az unalmast és amelyet a hivatalos szerviz háromszor adott vissza - javítatlanul. Egy másik személy azért panaszkodott, mert tavaly külső szigetelésen átesett tömbházlakása beázott. A munkát elvégző cég, a fogyasztóvédők közbelépése nyomán vállalták a hibásodás kiküszöbölését.

Szeptember első felében a Hatóság munkatársa a bababútorokat fogalmazó kereskedelmi egységeket ellenőriztek: a tizennyolc vizsgálati alany közül kilencen részesültek figyelmeztetésben, kilencen pedig nem úszták meg a bírságot - összesen 17.000 lej értékben. A regisztrált hiányosságok között szerepelt, hogy egyes üzletekben hiányzott a használati utasítás román fordítása, vagy az ár nem volt megfelelően feltüntetve, esetleg a garancia feltételei körül voltak problémák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: