2009-05-06 12:23:46• hírek • Bajnokok_Ligája, Chelsea, Barcelona

Főpróba után jöhet az előadás

A Chelsea és a Barcelona könnyed bajnoki győzelmekkel hangolt az elődöntőre.

A labdarúgó Bajnokok Ligája első elődöntőjében kedd este a Manchester United már kiharcolta a döntőbe jutás jogát, szerdán pedig arra is választ kapunk, hogy a Chelsea vagy a Barcelona lesz-e az ellenfél.

Mindkét csapat könnyed bajnoki győzelemmel hangolt a mérkőzésre, ám érhető módon a Fulham felett aratott 3-1-es sikernél jóval nagyobb volt a visszhangja a Real Madrid 6-2-es kiütése. Talán ezért is nyilatkozta Guus Hiddink, hogy a katalánok színeiben a világ legjobb csapatával mérkőznek meg. „ Jelenleg a Barcelona a legjobb csapat a világon, de szenvedéllyel és intelligenciával legyőzhetjük őket. Intelligencia nélkül minden hibánkat kihasználhatják, szenvedély nélkül pedig olyan, mintha behúzott kézifékkel játszanánk".

A holland tréner arra is utalt, hogy Ballack, Lampard, Drogba vagy Deco számára közelebb van pályafutásuk vége, mint az ereje, ezzel is motiválva őket. „Ez a csapat tavaly bebizonyította, hogy képes magas szinten játszani. Ám több játékosomnak ez lehet az egyik utolsó esélye valami igazán nagy eredmény elérésére, mivel nekik már nincs még öt-hat évük, hogy tovább próbálkozzanak."

Ami az összeállításokat illeti, a hazaiak nem számíthatnak Ferreira, Joe Cole és Deco játékára, ám a legnagyobb fejtörést az okozhatja Hiddink számára, hogy Drogba mellett helyet kap-e a kezdőben Anelka is, vagy az elefántcsontparti támadó egyedüli ékként játszik majd, Kalou és Malouda (fotó) támogatásával.

Vajon Malouda este is örülhet?

Nagyobb gondokkal küszködik Pep Guardiola, aki szinte a teljes középső védelmét nélkülözni kénytelen. Milito még a szezon előtt sérült meg, Marquez a múlt heti első meccsen és akkor kapott sárgát Puyol is. Elképzelhető, hogy az adott helyzetben Abidal jön be középre balról, ahol Sylvinho pótolhatja, de Caceres is bevethető Piquet mellett. További gondot okoz, hogy Henry sem teljesen egészséges, őt Gudjohnsen vagy Krkic helyettesítheti.

A Chelsea a bajnokok Ligájában immár 17 meccse veretlen hazai pályán, így nem vár könnyű feladat a katalánokra. Amennyiben a Chelsea ötödik elődöntője közül a másodikat is sikeresen vívja meg a BL-ben, akkor megismétlődik a tavalyi döntő felállása. Ilyen viszont még soha nem történt meg a BEK/BL történelmében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: