2014-04-07 17:14:19• hírek • Szatmár.ro

Főhercegi látogatás Szatmárnémetiben

Hétfőn kezdte meg Szatmár megyei látogatását Miklós, Románia főhercege.

I. Mihály román király unokája, Románia királya titulusának harmadik számú várományosa eredetileg még 2013 novemberében tervezett látogatást Szatmár megyébe a Szatmár Megyei Tanács meghívására. Ez elmaradt, ám április 7-én végül megérkezett Szatmárnémetibe Miklós, Románia főhercege.

A hivatalos program első pontjaként a főherceg a Doamna Stanca Nemzeti Kollégiumban tett látogatást, ahol igazán fejedelmi fogadtatásban részesült. A folyosókon a tanárok szinte őrt áltak, az iskola könyvtárában a legjobb angolos diákok pedig kerekasztal-beszélgetésre hívták a trónörököst. Ezt követően az iskola legtehetségesebb diákjai zenéltek a főhercegnek, aki időközben néhány sort is írt az oktatási intézmény vendékönyvébe.

A folytatásban Miklós főherceg a város és a megye vezetőivel fog találkozni és rövid beszélgetést folytatni. Április 8-án, 12 órakor meglátogatja a Tűzoltótornyot, majd 15 órakor a nagykárolyi Károlyi-kastélyt nézi meg, 16.30-kor pedig a Károlyi család kriptáit tekinti meg Kaplonyban. Április 9-én 14 órakor Avasfelsőfaluban lesz, ahol meglátogatja az Avasi Múzeumot, április 10-én, csütörtökön pedig egy gazdasági konferencián fog részt venni a Kereskedelmi és Iparkamarának Várdomb-utcai székhelyén.

Főhercegi látogatás Szatmárnémetiben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: